panna cotta med havtorncoulis

Middagen til Valentines

Røde roser og hjerteformede chokoladeæsker. Butikkerne svømmer over af begge dele til Valentines Day. Skal det suppleres af fast føde, har jeg et bud på middagen til Valentines.  

“Endnu en af de amerikanske traditioner…” 

“Er Valentines Day ikke bare endnu en af de amerikanske traditioner, som er blevet eksporteret over Atlanten til et sagesløst Europa,” tænker man nok. Det er ikke helt forkert, for Valentines er mest udbredt i engelsktalende lande, og den romantiske tradition har også godt fat i USA. Men historien bag handler efter sigende om en kristen præst, Valentin, der under kejser Claudius IIs regeringstid i Rom blev arresteret for at hjælpe forfulgte kristne og dømt til døden. Mens han ventede på eksekveringen af dødsdommen, gav han ifølge legenden synet igen til fangevogterens blinde datter. Før Valentin blev halshugget den 14. februar, skrev han et brev til fangevogterens datter og underskrev det “din Valentin”. Og resten er historie… som man siger. Valentin blev helgenkåret og blev de elskendes beskytter.  

I dag handler Valentines dag meget om røde hjerter, gaver og så en god middag. Sådan en forkælelsesmiddag for to… 

Forslag til middagen til Valentines 

Mit forslag til middagen til Valentines dag, sådan en fredag aften som den falder på i år, er med mottoet “keep it simple”. Og så skal der kunne drikkes mousserende vin til… det hører sig til en kærlighedsmiddag, synes jeg. 

“Keep it simple” betyder også, at maden skal kunne laves hurtigt eller på forhånd. For mit vedkommende behøver den ikke være med særlige råvarer. Men nu er stenbiderrognen landet usædvanligt tidligt i år, så det er oplagt at bruge den i denne forret.  

stenbiderrogn med avocado

Og så denne her ærtesuppe med mousserende vin – flasken er jo åbnet – og flødeskum.  

ærtesuppe med champagne

Det er to enkle retter, der tager et minimum af tid. Panna cottaen med havtorncoulis tager egentlig heller ikke lang tid at lave, men den skal laves i god tid, dvs gerne dagen før. Hvis I virkelig vil forkæle jer selv, så server en eiswein til – øj, øj… det er, som min “vinpusher” siger, slik for voksne.  

panna cotta med havtorncoulis

Prøver du nogen af retterne – og lægger du resultatet på Instagram, så brug gerne hashtagget #sundtforto. Jeg vil glæde mig til at se med. 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*