fiskesuppe

Min helt egen fødselsdagsmenu

Jeg har fødselsdag her i weekenden, og jeg har inviteret til brunch søndag – den tid, den glæde. Men der skal også en fødselsdagsmenu på bordet om aftenen. Og selv om det kunne være tillokkende at spise ude, så bliver middagen indtaget hjemme sammen med den skæggede og i stearinlysets skær (nu kan jeg så håbe på, at han læser dette, så han ved, at det forventes, at han skaber lidt hyggelig stemning..). Det lyder måske lidt kedeligt, men både jul og ferie venter forude,. Derfor foretrækker jeg faktisk at spise en god middag hjemme i stedet for at sidde på en restaurant og analysere det, der kommer på tallerkenen – for det kan jeg altså ikke lade være med, må jeg indrømme.

Når jeg nu skal lave min egen fødselsdagsmenu, skal den selvfølgelig indeholde noget varmt – det er jo pivkoldt udenfor, noget med fisk – som jeg er stor fan af, og endelig et sødt, men ikke for sødt punktum. Det kunne godt være noget i denne stil:

Fiskesuppe

Jamen, for pokker, jeg glemmer jo aldrig, da jeg første gang inviterede Fruen og Kokken til frokost, og Kokken elegant og rutineret øste suppen op til os alle – og jeg glemmer da slet ikke, at han tog tre (3!) gange af den. Så er man ikke bare ualmindelig høflig eller ualmindelig sulten… så kan man faktisk godt lide maden, bilder jeg mig ind. Sig nu ikke noget andet, for jeg har levet på højt på det i lang tid nu 😉
Fiskesuppen her skal således på bordet på min fødselsdag.

Havtorntærte

Desserten skal ubetinget være denne her havtorntærte. Den har noget syrlighed i sig, men også sødme fra marengs. Således er der noget til både den søde og den knap så søde tand. Den tager lidt tid at lave, men er absolut indsatsen værd.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*