Moderne Kæmpe Eskimo – solbæris med chokoladeovertræk


Kan du huske Kæmpe Eskimo – solbæris med chokoladeovertræk? Mangeårig favorit hos mig, når den står på købe-is. Nu har jeg prøvet at efterligne den herhjemme, mest fordi jeg havde en pose solbær i fryseren. Det blev altså ret godt, hvis jeg selv skal sige det 😉

Opskrift – solbæris med chokoladeovertræk

Der bliver 16-20 stykker afhængig af størrelse. 
Tilberedningstid: 1/2 time plus minimum 4-5 timer i fryseren. Herefter 1/2 time til overtræk.
Ingredienser:

  • 125 g solbær, gerne fra haven
  • 50 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1/4 l piskefløde
  • 100 g god, mørk chokolade
  • 1-2 spsk kokosolie

Start med at sætte solbær og de 50 g sukker over på svag Varme i en kasserolle. Skal bare lige smatte ud – i hvert fald hvis man som jeg godt kan lide, at der er lidt konsistens i isen. Ellers kan man jo altid si sin solbær til en fin pure. Køles af – i en kold skål og evt. en tur i køleskab.

Find tre skåle – lille, mellem, stor. Derefter piskes æggehviderne helt stive i den lille skål og tilsættes 1 spsk sukker. Giv det et par hurtige pisketag (hedder det det?) og stil til side. Pisk piskefløden pænt stiv i skålen af mellemstørrelse, men ikke totalt smøragtig. Stil også denne skål til side. Tag nu den største skål med de to æggeblommer og tre spsk sukker. Piskes længe, så det bliver en helt hvid æggesnaps (endnu et barndomsminde). 
Hæld den afkølede solbærblanding i æggesnapsen, bland rundt med en ske eller spatel. Tilsæt derefter piskefløden, som vendes rundt med let hånd. Og slut af med de stiftpiskede æggehvider, som blandes i med endnu lettere hånd. Hældes i passende, gerne firkantede beholdere, der herefter tilbringer 4-5 timer i fryseren, eller gerne til næste dag. Isen skal være helt frossen og iskold, når den skal overtrækkes med chokolade.

Chokoladeovertræk af is

Overtræk af is er noget, der kræver tålmodighed… jeg taler af (bitter) erfaring.  Smelt chokoladen sammen med kokosolien over vandbad, vær tålmodig og lad den smelte ved lav varme. Tag isen ud af fryseren, skær den løs fra beholderen og vend den ud på et skærebræt. Skær den i passende stykker og læg dem i en ny beholder med god plads. Tilbage i fryseren, indtil du er klar…

Hæld den smeltede chokolade i et højt glas. Tag så et par stykker is frem ad gangen, dyp dem hurtigt i chokoladen og læg dem i endnu en beholder og tilbage i fryseren.

Det er lidt besværligt, men isen smager altså supergodt og af ren nostalgi. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*