greenie kiwi

Morgenmad på farten

Jeg prioriterer at spise morgenmad hjemme og siddende – samtidig med at jeg tygger mig gennem dagens nyheder. I øvrigt sammen med den skæggede, når det kan lade sig gøre – altså når begge parter er hjemme. Men sådan er det ikke altid, så jeg har samlet lidt inspiration til morgenmad på farten. 

Jeg har i dette indlæg noteret mig eksperternes ok for, at vi ikke starter morgenen med at kaste morgenmad ned. Man kan faktisk godt springe morgenmaden helt over, det går ikke nødvendigvis ud over resten af dagen, ens sundhed eller ernæring generelt. Nogle gange er der bare ikke tid til at sætte sig ned og spise morgenmad, og så kan det være godt at have et par muligheder, som er let transportable.  

Så kan man selvfølgelig kaste sig ind på den første tankstation – hvis man altså er i bil. Udbuddet her er ofte begrænset til rundstykker og søde portionsyoghurter eller smoothies. Tilsvarende hos bageren. Så hvad kan jeg tage med hjemmefra, så jeg kan have bedre styr på indholdet? Og som stadig er i en form, så jeg kan spise morgenmaden stående i metroen eller siddende i bilen. Ja, altså ikke i min bil, for den er dømt madfri. Min erfaring er nemlig, at uanset hvor meget man gør sig umage, så ender det før eller siden med krummer, snask eller kaffe på uønskede steder. Og siden jeg købte en bil med lysebrunt indtræk, har bilen været absolut forbudt område for indtagelse af mad, heller ikke en uskyldig lille lakrids… 

Ingen tid 

Har du ingen tid om morgenen, er det oplagt med en bolle med ost, pålæg eller lignende. Den kan forberedes om aftenen og ligge klar i køleskabet. Bollerne bager du selvfølgelig en bunke af en dag, hvor du har god tid, og vælger du denne her opskrift, får du en bolle, der er saftig og lækker også efter at have været frosset.

grove gulerodsboller

Lidt tid 

Har du fem minutter, så gør en køleskabsgrød klar dagen før og top den med frugt om morgenen. Her kan jeg anbefale min bloggerkollega, Louise fra The Harbourgirl. Jeg tror nemlig på hende, når hun siger, at den her chiagrød kan alle lave.

Yoga harbourgirl
Foto: Louise Møller, The Harbourgirl

Bedre tid  

Er der 10 minutter til at lave din morgenmad på farten, er en smoothie en oplagt mulighed. Den giver godt med vitaminer og mineraler fra morgenstunden. Her har jeg selv eksperimenteret med en af slagsens – den ligger hos en anden af mine bloggerkolleger, Malin. Du kan justere lidt på konsistensen med mælk eller vand, så den bliver mulig at drikke.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*