Müslibar, småkage eller kiks? 


Jeg ved ikke helt, hvad man skal kalde den her kreation – men ret sunde, det er de i hvert fald, de smager også fint (og sundt) og er hurtige at lave. Måske mest en sund småkage med lidt fylde i… eller en småkaget müslibar. Apropos fylde, så kan man selvfølgelig fylde andre typer af nødder i eller en mørk chokolade (mørk chokolade er jo også sundt). Men sammenlign dem i øvrigt ikke med en sød kokosmakron eller andre søde småkager, de her er mere müsliagtige i smagen. De kunne måske i en snæver vending knuses og fordeles som drys på yoghurten 😉

Opskrift – müslibar eller småkage

Der bliver 20-24 stk
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser:

  • 1 spsk acaciehonning
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 æg
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 50 g rosiner
  • 50 g havregryn
  • 50 g rugmel
  • 50 g speltmel
  • 1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
Bland mel, havregryn og bagepulver. Rør honning, olie og æg sammen og tilsæt nødder, rosiner og til sidst de tørre ingredienser. 
Samles godt sammen. Dejen skal ikke røres, men blot æltes let. Rul en lang pølse med en diameter på ca 4-5 cm. Skær småkager af den på ca 1/2 cm tykkelse. Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir. 
Bag småkagerne i 15 minutter ved 180 grader. Afkøles på rist og opbevares i dertil velegnet kagedåse. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*