nemme cookies med marcipan og chokolade

Nemme cookies med marcipan og chokolade

Efter jul har man sommetider nogle små, dumme rester. For eksempel chokolade og marcipan, som ikke lige endte i julens konfekt. Sådan nogle rester, der på den ene side ikke rigtig er noget, og på den anden side er de da for gode til at smide ud. De kan passende ende deres liv i de her reste-småkager, som også er nogle meget nemme cookies.

Det synes at være en umulighed, men det var helt reelt. Jeg var ganske enkelt løbet tør for småkager, og det er noget, der ellers kun meget sjældent overgår mig. Ikke mindst fordi der er niveauet før katastrofe her i strandhytten. Vi er nemlig vant til at have småkager, som kan bydes, når der kommer fremmede. Eller bare når naboerne kigger ind, og det gør de ofte, besøg som vi med glæde tager imod. Men manglen på småkager var så også en rigtig god anledning til at få tømt ud i resterne fra julens chokolade-værksted. Af sted gik det med en rest marcipan og noget chokolade, der havde været tempereret til fyldte chokolader.

Småkager hører ikke kun julen til, om end jeg vil tro, at langt de fleste småkager bages (og spises) op til og i juletiden. Det er i hvert fald i juletiden, at de fleste ugeblade bugner med opskrifter på småkager. Men småkager kan også noget helt specielt, og det er derfor, de er så smarte at have på lager til uventede besøg.

3 gode grunde til at bage småkager

Småkager er for det første hurtige at lave. Med de her nemme cookies kan du have nybagte småkager på 3 kvarter. Og for det andet har småkager lang holdbarhed, altså under forudsætning af at man ikke spiser dem. De kan sagtens klare en uges tid eller to i en kagedåse.

Endelig og mindst lige så vigtigt er det at byde en småkage noget helt, helt andet og meget mindre forpligtende end at byde på et stykke kage. En kop kaffe og en småkage tager de fleste imod – hvad enten det er vinduespudseren, som jeg opdager, da han skramler udenfor, og som spiser småkagen stående, eller det er en nabo, der bliver bænket ved spisebordet for at høre nyt. Kage er i øvrigt ofte både mere tidskrævende og sværere at holde frisk og lækker i længere tid.   

Lidt mere om de nemme cookies

Jeg har lavet en meget enkel cookie, som du kan fylde med det, du nu har. Jeg har ikke testet det af, men mon ikke lidt blød nougat også kan kommes i. Eller nødder – men dem ville jeg nu bare spise, som de er, eller bruge som topping på salaten. Nødder er jo med i de nye kostråd med en anbefaling om 30 g nødder om dagen. Jeg havde mørk chokolade, men både mørk og lys chokolade kan sagtens anvendes – og for den sags skyld også blandes. Se også mine tip sidst i opskriften.

Andre nemme cookies

Bloggen flyder jo nærmest over med småkager og cookies. Så er du på jagt efter en lidt sundere cookie, vil jeg anbefale de her powercookies, hvor jeg også får brugt små rester efter jul. Både kanel og appelsin ryger der i dem. Og så rugflager, men du kan også bruges havregryn i stedet for.

Nemme cookies med marcipan og chokolade

Opskrift af Susanne Pagh
Hvor mange?

32

stk
Arbejdstid?

30

minutter
Bagetid?

16

minutter
I alt?

46

minutter

Hurtige og meget nemme cookies med marcipan og chokolade.

Ingredienser

  • 100 g smør, blødt

  • 150 g rørsukker

  • 1 æg

  • 200 g hvedemel

  • ½ tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 knsp salt

  • 50 g marcipan, revet

  • 50 g hakket, mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader. Hak chokoladen.
  • Rør smør sammen med rørsukker, tilsæt ægget og pisk igen kort.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør i dejen med en ske. Riv marcipanen ned i dejen og bland det hele sammen med den hakkede chokolade.
  • Rul små dejkugler og giv dem et lille tryk, når du sætter dem på bageplade. Bages i ca. 16-18 minutter ved 170 grader varmluft, indtil de er fint lysebrune i kanten. Afkøl dem på en bageplade, så bliver de sprøde udenpå – og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Bemærk

  • Det her er en reste-småkage, så mørk og lys chokolade kan sagtens blandes.
  • Du kan også vælge at komme hakkede mandler i. De passer fint til marcipanen.
nemme cookies med marcipan og chokolade

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*