Nogenlunde sunde havregrynscookies med hvid chokolade

Altså rigtig sunde er cookies jo nok aldrig, men her er der i det mindste ikke gået noget smør til. Og sukkerindholdet er reduceret ved at søde delvist med dadler. Men skal cookies nu også være søde – skal de ikke først og fremmest smage godt og have en god konsistens med blød kerne og sprøde udenpå, sådan lidt chewy? I givet fald er de her havregrynscookies med hvid chokolade godkendt. De er ikke vildt søde, så vil man have mere sødme, må man tilsætte lidt flere dadler.

Opskrift – havregrynscookies med hvid chokolade

Antallet af cookies afhænger selvfølgelig af størrelsen, men jeg fik 25 stk i almindelig småkagestørrelse ud af portionen.
Tidsforbrug: 1/2 time plus 15 minutter i ovnen.
Ingredienser:

  • 125 g havregryn
  • 100 g hvedemel, gerne fuldkornsmel eller speltmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 8 dadler (af typen man køber i supermarkedets grøntsagsafdelinger – i kasser)
  • 2 spsk crunchy peanutbutter
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 50 g hvid chokolade

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader. Hak chokoladen groft. Hak også dadlerne i mindre stykker.
Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt dadlerne og rør rundt med en ske, så de tørre ingredienser hjælper med at få skilt dadlerne ad – det kan ellers let blive en ret sammenhængende dadelmasse. Tag nu elpiskeren til hjælp, når du har tilsat peanutbutter og æg. Pisk det sammenhængende med mælken. Sæt elpiskeren til side og rør chokoladen i med en ske. 
Sæt dejen på pladerne med to spiseskeer. Bag dem i ca. 15 minutter. De er ikke sprøde, når de kommer ud, men det bliver de, når de er afkølet på en bagerist.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*