Nordisk Buddha bowl med knuste kartofler, spinat og rejer

Den skæggede var taget over broen på kundebesøg i øvrigt medbringende et stk alternativ gulerodskage. Gad vide, hvorfor kunderne altid skal bestikkes med kage? Uanset hvad så indtog jeg aftensmåltidet alene og måtte altså være lidt kreativ på konceptet “mad til 1 med variation”. For jeg gider ikke spise det samme hver dag, bare fordi det er lettere at lave dobbelt portion, men jeg vil samtidig gerne gøre det let. Således stod menuen på en nordisk buddha bowl. Så kunne jeg koge nye kartofler til to dage og dermed slippe lettere om ved morgendagens aftensmåltid. Det kunne fx blive en omelet med kartofler a la spansk tortilla.

Mad til flere dage

Nordisk buddha bowl eller bare helt generelt en buddha bowl er en god opfindelse, når man gerne vil have noget a la salat med god fylde. Og bowlen er genial, hvis man helst vil undgå at få de forskellige ingredienser i salaten mixet alt for meget sammen. Sådan har jeg det nemlig en gang imellem. Ja, ja, jeg ved det godt: mange børn har det på samme måde…

Et andet bud på en buddha bowl er denne her. Egentlig var det blot dagens salat i en variant med omelet i strimler, perlebyg og grøntsager.

Detaljer

Hvor mange?

Mad til 1 – er der flere, tager du blot lommeregneren i brug

Arbejdstid?

20-25 minutter

Alt i alt?

20-25 minutter

Hvor svært?

Så legende let

Ingredienser

  • 100 g nye kartofler (kog flere, så har du også til i morgen)

  • 2-3 håndfulde babyspinat

  • 1 håndfuld friskbælgede ærter

  • 1/4 agurk

  • 100 g rejer

  • 1-2 spsk olivenolie

  • 1/4 bdt persille

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Start med at skrubbe kartoflerne og sæt dem over og koge med salt. De skal bare lige være kogt, ikke udkogt, så max 10-12 minutter. Eller evt. bare 5 minutter og lad dem så trække i op til 10 minutter i kogevandet.
  • Imens kartoflerne koger, lægges spinat i en dyb tallerken. Halver agurken og fjern kernerne. Skær agurken i tynde skiver. Hak persillen.
  • Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra. Sæt gryden med kartoflerne tilbage på blusset på medium varme. Hæld olivenolie over sammen med hakket persille. Lad det svitse et par minutter, så kartoflerne bliver godt dækket og evt. let brunede. Mos kartoflerne i grove stykker med en gaffel, bland det rundt og smag til med salt og peber samt evt. lidt mere olivenolie.
  • Anrettes midt i den dybe tallerken, arranger ærter, agurkeskiver og rejer omkring de knuste kartofler. Nydes gerne på terrassen i solskin.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*