Chokoladecookies med tahin

Jeg har ikke fortalt det til den skæggede endnu, men de nye cookies, jeg netop har bagt, er nemlig ikke bare chokoladecookies. Det er chokoladecookies med tahin. Der er nemlig ting, som han ikke behøver at vide – i hvert fald ikke på forkant.

Hvorfor i alverden proppe tahin, altså en sesampasta, der ellers forbindes med hummus, i småkager? Tanken opstod, da jeg surfede rundt og fandt et par israelske kokke, der jonglerede med råvarer på en – for en nordboer som undertegnede – lidt alternativ måde. Også tahin i desserter, hvor det erstatter helt eller delvist smør. Tahin i småkager har vist været lidt af en grille i Israel. I hvert fald fandt jeg ved lidt videre surfing ret mange varianter, hvor smør enten helt eller delvist var erstattet af tahin. Læsningen lærte mig også, at tahin er ikke bare tahin. Nok ligesom vores mayonnaise ikke bare er mayonnaise, men fås i mange forskellige smagsnuancer. For slet ikke at tale om ketchup, der nærmest er omgærdet af en religiøs tilbedelse til enten Heinz eller Beauvais.

Med respekt for den skæggedes sarte smagsløg, valgte jeg ikke den ultimative løsning, hvor tahin erstatter smør 100%. Helt ærligt er jeg også selv en anelse skeptisk overfor den løsning. I stedet tog jeg min pt yndlingsopskrift på cookies og tilrettede den med tahin. Resultatet er ret fint – det er ikke sidste gang, jeg laver chokoladecookies med tahin. Portionen er ikke så stor, men den passer meget godt til nogle få dages småkage-forbrug, og de er hurtige at lave.

Detaljer

Hvor mange?

15-16 stk

Hvor lang arbejdstid?

30 minutter

Hvor lang bagetid?

18 minutter

Hvor svært?

Så let, at alle kan være med

Ingredienser

  • 50 g smør, der har stuetemperatur

  • 2 spsk tahin

  • 50 g sukker

  • 40 g brun farin

  • 1 lille æg

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 100 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk groft salt

  • 50 g mørk chokolade, grofthakket

  • Flagesalt eller groft salt

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet, det må gerne stå og blive blødt. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Bland smør, tahin, sukker og brun farin i en skål og rør det godt sammen nogle minutter. Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland vaniljesukker, bagepulver, lidt salt sammen med melet og tilsæt det under omrøring. Slut af med grofthakket chokolade.
  • Sæt cookies på en bageplade med bagepapir i en størrelse på ca. 3-4 cm i diameter. Giv god afstand imellem og drys med en anelse flagesalt. Bages i ca. 15-18 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i kagedåse.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*