Nytårsmenu for to

Så blev nytårsmenuen lagt fast. Og nej, det bliver faktisk ikke noget af det, jeg har vist de seneste dage på bloggen, dvs. ingen nytårstorsk eller lagkage. Men det bliver superlækkert alligevel, er jeg ret sikker på. Nu kan jeg jo godt lide at tilbringe tid med at forberede maden, så det kommer noget af dagen i morgen nok også til at gå med, også selv om det blot er en nytårsmenu til to. Jeg satser nu på, at der også bliver tid til en løbetur.

Menuen er kreeret til den skæggede og undertegnede ud fra en tanke om, at vi gerne vil have sund mad, der ligger let i maven. Måltidet må gerne tage tid, vi skal jo holde os vågne til midnat… Så vi starter vores nytårsmenu med en ærtesuppe, hvilket jeg ikke tidligere har lavet. Der skal champagne i den, og sådan en flaske har vi åbnet denne aften. Bliver det en succes, kommer opskriften selvfølgelig på bloggen på et tidspunkt.

Hovedretten?

Derefter tager vi lige en pause, for så skal hovedretten gøres klar – bagt laks med grøntsager. Jeg overvejer stadig, om det skal være små kartofler og sauteret spidskål eller alternativet bagte rodfrugter. Uanset hvad bliver der serveret en hollandaisesauce til (der røg så det sunde ved den del af måltidet). Jeg har nemlig en opskrift på hollandaisesauce, der er intet mindre end idiotsikret, men hollandaisesauce laver man først 10 minutter før servering, og når alt andet er klar til servering. Ingen impulsive indslag er velkomne, når man først er gået i gang med at piske den sauce. Til gengæld smager den rigtig godt.

Dessert på forhånd

Vi slutter af med appelsinfromage, mest fordi jeg har både appelsiner og fløde, og så pynter jeg den af med mandelkrokant og måske et par kirsebær. Næh, jeg har heller ikke lavet appelsinfromage før, men det er jo som at lave citronfromage, så svært er det bestemt ikke. Jeg skifter bare citronen ud med appelsin i denne her fromage, og så pyntes den noget anderledes og mere vinterligt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*