tomattærte med sprød bund

Påskefrokost på afstand

Nu nærmer påsken sig, og med statsministerens ord in mente skal vi begrænse den store påskefrokost med hele familien. Det betyder selvfølgelig ikke, at påskefrokosten skal aflyses. Der findes jo andre måder at gennemføre den på. Jeg har lavet et forslag til en let påskefrokost i coronaens tid, som kan laves til få personer. Send opskrifterne til familien, pynt bordet, tænd for videokonferencen og gå i hvert sit køkken og lav maden sammen. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil skabe nogle ret morsomme situationer – og forhåbentlig også en velsmagende påskefrokost på afstand.     

Nye måder at mødes på  

Kriser kalder nemlig på kreativitet, og det ser vi helt klart i de her dage. Kender du for eksempel problemet med at finde et tidspunkt, hvor man kan mødes med gode venner? Det ender ofte i den rene kalender-gymnastik. I den forgangne weekend så vi hele to af vores gode vennepar. Begge til en aftale om en drink og en snak i form af helt uforpligtende møder på Facetime. Den ellers udskældte skærm blev en rigtig god løsning og føltes slet ikke som et kompromis eller en nødløsning. I stedet var det meget intenst i den time, vi talte sammen, og selv om det måske lyder underligt, så kan man komme tættere på hinanden på afstand.   

Påskefrokost på afstand

Skal man spise påskefrokost på afstand, skal der ikke serveres mange retter, men alligevel nok til, at man kan sidde og hygge sig over maden og skærmen i lang tid. Valget er faldet på tre ret enkle retter, hvoraf den ene med hollandaisesauce skal laves lige før servering. Det skal nok give anledning til morskab, når den skal laves helt klar. Tomattærten kan derimod sagtens laves dagens før og serveres kold eller let lunet.  

Vi lægger ud med den luksuriøse avocadomad med pocheret æg og stenbiderrogn.

avocadomad med stenbiderrogn

Derefter skal man i køkkenet sammen, for nu står den på hollandaisesauce til asparges og rejer. Og det smager altså allerbedst, når saucen laves lige inden servering.

asparges rejer og hollandaisesauce

Tomattærten er lavet på en ultrasprød bund. Alene af den grund bør man prøve den – i hvert fald hvis man tidligere har været plaget af (gennem)bløde bunde.

tomattærte med sprød bund

Det søde punktum 

For nylig lavede jeg denne her citrontærte, og den smager simpelthen godt. Så brug tiden og lav den. Er I kun to personer, så pak halvdelen ind og giv til naboen. Jeg er sikker på, at der vil blive taget rigtig godt imod den gestus.  

citrontærte med marengs

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*