Pandebrød med smag af spejder


“Det smager af spejder”, lød det fra den anden side af bordet om de her pandebrød. Og hvis man dermed mener spejderbål og snobrød, så er jeg helt enig med mit kendskab til de to ting – og jeg har med en parafrasering af De Nattergale “lavet flere snobrød over bål, end du har kastreret grise.”

Pandebrød er sådan cirka lige så let, men kræver noget mindre af tålmodigheden end snobrød. Dog er der i modsætning til snobrødene tilsat lidt groft rugmel til pandebrødet.

Pandebrød

Portionen her giver 4 brød, passende til 2-4 personer som tilbehør.

Tilberedningstid: ca. 20-30 minutter

Ingredienser:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 dl vand
  • Lidt olie til panden

Bland de tørre ingredienser og tilsæt olien. Tilsæt vandet lidt efter lidt, måske skal du ikke bruge det hele. Dejen æltes hurtigt sammen og deles i fire stykker, der rulles ud til små pandekager, ca. 2-3 mm tykke. Bages en ad gangen på en varm sliplet-pande. Smør dem let med olie på begge sider, inden de kommes på panden. Skal bages 2-4 minutter på hver side, indtil der breder sig en duft af spejder i køkkenet – og brødene har fået en fin farve. Det er da nemt!

Skal fortæres, mens de er lune – så er de bedst. Brødene kan godt gemmes til næste dag, så skal de bare en tur på brødristeren.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*