Pandekager med persille

Jeg har aldrig været den store pandekagebagermester, hvilket egentlig er lidt dumt, fordi man med pandekager meget let kan trylle kedelige rester om til lækker aftensmad. Og det her med at smide mad ud, det er jo ikke lige mig.

Måske skyldes det bare, at jeg ikke er verdensmester i pandekager… fordi de første pandekager, eller i hvert fald den første, næsten altid mislykkes for mig. Denne gang var jeg beredt – så panden blev varmet rigtig godt op, inden den første dej kom på. Og det var en ret vellykket fremgangsmåde.

Jeg har valgt at lave pandekager med persille – det giver en rigtig god smag til dem. Fyldet kan jo være næsten hvad som helst. I de her er der miksede grøntsager, der har været en tur på sauterpanden, med lidt chilisauce. Men man kunne også vælge at gå efter smagen af dansk sommer med danske grøntsager og en dressing af yoghurt og krydderurter.

Opskrift – pandekager med persille

Portionen her passer til 2-3 personer afhængig af sult.

Tidsforbrug: 1/2 times tid, måske nærmere 40 minutter.

Sværhedsgrad: tjo, burde egentlig være ret enkel, men kan altså godt drille lidt.

Ingredienser:

  • 125 g groft speltmel (eller grahamsmel)
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. finthakket persille eller purløg
  • 1½ spsk. raps- eller olivenolie til stegning

Pisk melet først med æggene og tilsæt derefter mælk. Pisk det til en glat, letflydende dej. Bland salt og finthakket persille i. Lad gerne dejen hvile et kvarters tid. Varm en sliplet-pande op med lidt olie – den skal være rigtig varm, ellers bliver den første pandekage til noget juks. Hæld en god spiseskefuld eller to pandekagedej ud på panden, sving den rundt og lad pandekagen bage helt færdig på den ene side, førend den vendes. Fortsæt med resten af dejen.

Tilbered fyldet imens. Fx kan du sautere grøntsager og blande dem med rejer og en dressing af creme fraiche og resten af krydderurterne.

Serveres evt med en grøn salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*