pandekager med spinat

Pandekager med spinat

I mine bestræbelser på at finde ny morgenmad gik jeg for nylig ombord i de her pandekager med spinat. Udgangspunktet for min nye morgenmad er, at jeg vil bruge de ingredienser, der normalt indgår i min morgenmad. Dvs æg, skyr, noget grønt og en eller form for fiber. Derudover må morgenmaden ikke være for sød.  

Dagens resultat af min søgen blev de her pandekager med spinat og på en basis af havregryn. Toppet med en klat skyr og en håndfuld hakkede mandler var der fuldt hus på kravene til netop min morgenmad. Inklusiv at det ikke må være sødt.  

Pandekager til morgenmad

Prøv at google morgenmad og pandekager. Resultatet er rigtig mange forslag til pandekager med sirup, sådan nogen som Peter Plys ville elske. Eller pandekager med syltetøj af en art – lige noget for Rasmus Klump. Du kan også sagtens hælde sirup eller syltetøj ud over mine pandekager med spinat for at tilføre sødme. Men så mister du samtidig en hel del af det sunde islæt, derfor vil jeg i stedet foreslå, at du hælder lidt bær over sammen med mandler. Hmm… det lyder rigtig fornuftigt, men det er jo netop ikke en dessert, hvor man kan skeje lidt ud.   

Dom? 

Pandekagerne smager både overraskende godt og overraskende lidt af spinat. De mætter helt vildt godt, nærmest overvældende godt. Det undrer mig en smule, for ingredienser og mængder er jo de samme, som jeg ellers spiser, bare i en anden form. Måske skyldes det bare, at der er mere tygge-arbejde – lidt ligesom forskellen på at drikke juice og spise et æble.  

Er man ikke en storfamilie, så der skal laves rigtig mange pandekager, er de heller ikke meget mere tidskrævende end hælde en portion skyr op plus bage en omelet. Jeg vil nok spise dem på dage, hvor jeg træner på tom mave om morgenen og skal videre på arbejde. Så kan man sagtens lave dem aftenen før og tage med sammen med en bøtte med skyr og mandler. 

Med andre ord har jeg her fundet et alternativ til min traditionelle morgenmad, som ikke kræver, at jeg styrter forbi supermarkedet dagen før, men bare kan lave, hvis jeg får lyst.    

Alternativ morgenmad

Mit første forsøg udi at finde ny morgenmad var i øvrigt denne her havregrød med revne gulerødder. Den er altså heller ikke at kimse af en tidlig, evt råkold morgen.

pandekager med spinat

Detaljer

Hvor mange?

1 person, 2 stk

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

 • ½ dl havregryn

 • 1 håndfuld spinat

 • 1 æg

 • ½ dl vand

 • 1 spsk skyr

 • 1 nip salt

 • ¼ tsk bagepulver

 • Olivenolie til bagning

 • Tilbehør
 • Skyr

 • 1 håndfuld hakkede mandler

Sådan gør du

 • Blend havregrynene sammen med spinaten.
 • Rør de blendede havregryn og spinat sammen med æg, vand og skyr. Tilsæt til sidst salt og bagepulver.
 • Varm en lille pande godt op med lidt olivenolie og bag to pandekager. Panden skal være godt varm. Pandekagerne skal have max et par minutter på hver side.
 • Server pandekagerne toppet op med skyr og hakkede mandler – eller den topping du nu foretrækker. 

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*