Denne her ret fik vi første gang for nogle år siden på en lille restaurant i en sidegade i en af mange små landsbyer i Toscana. Lækker og enkel. Denne omgang perlespelt med rejer og asparges kan udgøre en hovedret, hvis der også serveres en salat til, ellers er det en fin forret.
Ikke alle madretter – eller for den sags skyld lokale vine – overlever at komme med hjem fra sydens varme. Det gør denne her ret. Den er nem at lave – og helt enkelt, så er billedet nedenfor for ringe. Det ser meget bedre ud i virkeligheden.
Da der anvendes perlespelt, bliver retten ikke cremet (eller klistret) som en risotto. Er man ude efter den konsistens, så tjek i stedet denne her risotto med asparges og rejer. Der er også lidt mere modstand i perlespelten end i en traditionel risotto.
Opskrift på perlespelt med rejer og asparges
Hovedret til 2 personer
Tilberedningstid: 25 minutter
Ingredienser:
- 175 g perlespelt
- ½ bundt grønne asparges
- 150 g rejer
- 3-4 forårsløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- Salt, peber
Kog perlespelten med lidt salt efter anvisningen på pakken, sikkert omkring 20 minutter.
Skyl de grønne asparges – knæk den nederste træede ende af, dvs. der hvor aspargesen naturligt knækker. Blancher dem i letsaltet vand max 2 minutter. Snit forårsløgene fint og lav en let marinade og olivenolie og hvidvinseddike. Bland asparges, forårsløg og rejer med marinaden og lad det trække, indtil perlespelten er kogt færdig. Det hele blandes sammen, smages til med salt og peber, og så er der serveret – enten straks i varm udgave eller afkølet.