Med en venlig hilsen til Alt for Damerne – lækre pistaciesnitter. Jeg har ændret ganske lidt på opskriften, bare lige for at gøre det lidt mere enkelt.
Der bliver ca. 16-20 små hapsere ud af denne portion. Og det skal det altså være – små lækre stykker (man kan jo tage to stykker…)
Det er ikke en sag, man lige pisker sammen i sidste øjeblik. Først laver man mørdejen, smider den i køleskabet i en times tid eller to. Så pisker man pistaciemassen sammen, lægger den på den udrullede mørdej. I ovnen med det. Og så pyntes der til sidst. Den smager godt, og det tror da pokker med alle de kalorier, der hopper rundt omkring den – lutter gode sager som smør, nougat, nødder og mandler…
Pistaciesnitter
Mørdej:
- 75 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- Lidt koldt vand
Pistaciemasse:
- 50 g grønne, usaltede pistacienødder
- 50 g mandler
- 100 g sukker
- 100 g smør, blødt
- 1 æg
Pynt:
- 100 g blød nougat
- 1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder
Mørdejen laves ved at blande mel, flormelis og salt. Smuldr smørret i i små stykker, indtil det bliver helt smulder. Saml dejen med lidt koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet mindst en time.
Tænd ovnen på 175 grader. Start med at male pistacienødder og mandler til fint mel. Pisk smør og sukker godt sammen, tilsæt ægget og derefter pistacie- og mandelmelet. Piskes hurtigt sammen.
Rul møjdejen ud til ca 20×20 cm og placer i en passende form. Smør pistaciemassen ud over. I ovnen med sagen i ca. en halv time.
Køles helt af, inden den pyntes med blød nougat, der er smeltet over vandbad. Drys med lidt hakkede pistacienødder.