Pistaciesnitter 


Med en venlig hilsen til Alt for Damerne – lækre pistaciesnitter. Jeg har ændret ganske lidt på opskriften, bare lige for at gøre det lidt mere enkelt.
Der bliver ca. 16-20 små hapsere ud af denne portion. Og det skal det altså være – små lækre stykker (man kan jo tage to stykker…)

Det er ikke en sag, man lige pisker sammen i sidste øjeblik. Først laver man mørdejen, smider den i køleskabet i en times tid eller to. Så pisker man pistaciemassen sammen, lægger den på den udrullede mørdej. I ovnen med det. Og så pyntes der til sidst. Den smager godt, og det tror da pokker med alle de kalorier, der hopper rundt omkring den – lutter gode sager som smør, nougat, nødder og mandler…

Pistaciesnitter

Mørdej:

  • 75 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • Lidt koldt vand

Pistaciemasse:

  • 50 g grønne, usaltede pistacienødder
  • 50 g mandler
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, blødt
  • 1 æg

Pynt:

  • 100 g blød nougat
  • 1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder

Mørdejen laves ved at blande mel, flormelis og salt. Smuldr smørret i i små stykker, indtil det bliver helt smulder. Saml dejen med lidt koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet mindst en time.
Tænd ovnen på 175 grader. Start med at male pistacienødder og mandler til fint mel. Pisk smør og sukker godt sammen, tilsæt ægget og derefter pistacie- og mandelmelet. Piskes hurtigt sammen.

Rul møjdejen ud til ca 20×20 cm og placer i en passende form. Smør pistaciemassen ud over. I ovnen med sagen i ca. en halv time.

Køles helt af, inden den pyntes med blød nougat, der er smeltet over vandbad. Drys med lidt hakkede pistacienødder.

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*