Pistaciesnitter 


Med en venlig hilsen til Alt for Damerne – lækre pistaciesnitter. Jeg har ændret ganske lidt på opskriften, bare lige for at gøre det lidt mere enkelt.
Der bliver ca. 16-20 små hapsere ud af denne portion. Og det skal det altså være – små lækre stykker (man kan jo tage to stykker…)

Det er ikke en sag, man lige pisker sammen i sidste øjeblik. Først laver man mørdejen, smider den i køleskabet i en times tid eller to. Så pisker man pistaciemassen sammen, lægger den på den udrullede mørdej. I ovnen med det. Og så pyntes der til sidst. Den smager godt, og det tror da pokker med alle de kalorier, der hopper rundt omkring den – lutter gode sager som smør, nougat, nødder og mandler…

Pistaciesnitter

Mørdej:

  • 75 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • Lidt koldt vand

Pistaciemasse:

  • 50 g grønne, usaltede pistacienødder
  • 50 g mandler
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, blødt
  • 1 æg

Pynt:

  • 100 g blød nougat
  • 1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder

Mørdejen laves ved at blande mel, flormelis og salt. Smuldr smørret i i små stykker, indtil det bliver helt smulder. Saml dejen med lidt koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet mindst en time.
Tænd ovnen på 175 grader. Start med at male pistacienødder og mandler til fint mel. Pisk smør og sukker godt sammen, tilsæt ægget og derefter pistacie- og mandelmelet. Piskes hurtigt sammen.

Rul møjdejen ud til ca 20×20 cm og placer i en passende form. Smør pistaciemassen ud over. I ovnen med sagen i ca. en halv time.

Køles helt af, inden den pyntes med blød nougat, der er smeltet over vandbad. Drys med lidt hakkede pistacienødder.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*