hvid pizza

Pizza i hvidt og grønt

Den her pizza blev kvitteret med bemærkningen: ”Den pizza smager dælme godt.” Og ja, det gør den faktisk. Den er lidt anderledes og helt uden tomater, men med spinat og artiskokhjerter. Pizzadejen er min standarddej, men jeg har valgt at erstatte lidt af pizzamelet med rugmel. Det er en pizza i hvidt i form af ost og feta samt i grønt i form af spinat, lidt forårsagtig, og det kan man da virkelig bruge her i slutningen af marts måned…

hvid pizza
Hvid pizza – helt uden tomat, men til gengæld med gemalens favoritter i form af spinat og artiskokker

Opskrift på pizza i hvidt

En pladefuld – mætter 3-4 personer.

Tilberedningstid: 20 minutter + hævetid (2 x 30 minutter) + 20-25 minutter i ovnen.

Pizzadej:

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g rugmel
  • 250 g pizzamel no 0

Fyld

  • 2 små zittauerløg, skåret i ringe
  • ½ chili, fintsnittet
  • Olivenolie
  • 150 g frisk spinat
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 ds artiskokhjerter skåret i kvarte
  • 50 g feta
  • 75 g revet ost
  • Salt, peber

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olivenolie. Bland melet i, juster mængden, så du får en blød, lækker dej. Æltes godt igennem. Stilles til side i 30 minutter et lunt sted.

Rul dejen ud (et tip: Rul dejen ud på bagepapir, der er skåret af, så det passer til bagepladen).

Efterhæver ca. 30 minutter.

Lav imens fyldet. Start med at skylle spinaten godt. Skær løget i ringe og snit chilien fint. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits løget og chilien, tilsæt spinaten med det vand, der hænger ved. Krydres med salt og peber. Vend rundt og sluk for panden, når spinaten er faldet sammen. Skær artiskokkerne i kvarte og peberfrugten i strimler.

Fordel fyldet på dejen – først spinatblandingen, artiskokkerne og peberfrugten, slut af feta og revet ost.

Bages ca. 25 minutter ved 200 gr. varme.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*