pizza med stenbiderrogn

Pizza med stenbiderrogn

Foråret er så småt på vej. Det kan være svært at forstå, når nu vi ikke har haft vinter, men til gengæld et meget, meget langt efterår. Men stenbiderrognen er for længst landet hos fiskehandleren, og jeg har haft fat i min “stenbiderrogns-pusher”, som kan levere rognen til en meget fornuftig pris. Så kan man også tillade sig at være generøs med rognen. Derfor har jeg lavet denne her pizza med stenbiderrogn. Den bliver til gengæld så lækker, at den fint kan gå som gæstemad. 

Ny pizzadej 

Der skal jo testes en gang imellem, og denne gang har jeg lavet en pizzadej med masser af durummel samt manitobamel. Dejen er langtidshævet i køleskabet. Faktisk har den fået lov til at stå der i 1½ døgn – og den kunne fint stå der et døgns tid mere.  

Jeg er ikke vild med at ælte dej, det er vist noget, jeg deler med mange. Men denne her dej skal altså æltes godt igennem. Da den mest er på basis af durummel, er den imidlertid ret lækker at ælte. Konsistensen bliver simpelthen yummi.

Luksus pizza med stenbiderrogn 

Ok, det her er lidt luksus, næsten ekstravagant. Men jeg har altså en rigtig god leverandør af stenbiderrogn. Godt nok skal jeg selv rense den, men det tager ingen tid. Og sammenlignet med fiskehandleren er prisen, lad os bare sige det, yderst rimelig. Så jeg er derfor meget generøs med stenbiderrognen her. Er du ikke lige så heldigt stillet med en god stenbiderrogn-pusher, kan du anvende rejer i stedet. Så er der også penge tilbage på husholdningsbudgettet til resten af måneden. 

Vinen dertil 

Jeg valgte at servere min pizza med stenbiderrogn sammen med en meget sprød hvidvin. Egentlig havde jeg en riesling i tankerne, men kun indtil jeg kom forbi vinhandleren. Hun anbefalede en portugisisk sag baseret på nogle helt andre druer, end vi normalt ser, nemlig Viosinho, Gouveio og Arinto. Og den passede perfekt til.

pizza med stenbiderrogn

Detaljer

Hvor mange?

2-3 personer

Arbejdstid?

20 + 30 minutter

Bagetid?

12-15 minutter

Hvor let?

Normal

Ingredienser

  • Pizzadej
  • 2 dl lunt vand

  • 5 g gær

  • ½ spsk sukker

  • 4 spsk rapsolie

  • 2 tsk salt

  • 240 g durummel

  • 100 g hvedemel (evt manitobamel) 

  • Fyld
  • 125 g mozzarella

  • 4-5 spsk skyr eller creme fraiche

  • ½ rødløg

  • 5-6 jordskokker

  • ½ squash

  • 150-200 g stenbiderrogn

  • ½ bdt dild 

Sådan gør du

  • Dagen før
  • Rør gær ud i det lune vand. Tilsæt sukker, rapsolie og salt.
  • Rør derefter durummel i. Tilsæt nu så meget hvedemel, som dejen kan tage. Dejen skal æltes godt igennem.
  • Læg dejen i en skål og dæk den med husholdningsfilm. Stil skålen i køleskabet til næste dag. 
  • På dagen
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere lidt. Imens lægger du bagepapir på en bageplade. Træk så dejen ud, så den får form som en pizzabund. Du kan selvfølgelig også tage kagerullen, men dejen er faktisk meget let at trække i facon. Læg dejen på bagepladen og lad den efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Tænd nu for ovnen på 250 grader (altså max temperatur) almindelig over/under ovnvarme.
  • Skær mozzarellaen i tynde skiver, skræl jordskokkerne og skær dem ultra tyndt. Skær også squashen tyndt. Hak rødløget fint. Smør skyr/creme fraiche på dejen, drys finthakket rødløg over. Fordel mozzarella, jordskokke- og squashskiver ovenpå. Giv det hele lidt salt og peber.
  • Så skal pizzaen bare bages i 12-15 minutter, indtil den er gennembagt og fin.
  • Når pizzaen er bagt færdig, fordeles stenbiderrogn og evt hakket dild øverst.  

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*