Indrømmet, porre-kartoffel suppe… det lyder godt nok ikke særlig spændende. Men det er faktisk ret lækkert, når der lige tilsættes timian, chili (min favorit) og citron. Så er der nemlig syrligt og skarpt modspil til den lidt fade smag af kartofler. Serveret en søndag aften med stor succes.
Opskrift på porre-kartoffel suppe
Hovedret til 2 personer
Tilberedningstid: 40 minutter
Ingredienser:
- 2 porrer
- 5-6 kartofler af mellemstørrelse – sådan hvad der passer
- 1 spsk olivenolie
- 0,75 l grøntsagsbouillon
- 1,5 dl madlavningsfløde 8%
- Timian – tørret er fint
- Lidt chiliflager
- Saft af ½ citron
- Salt, peber
Tilbehør
- 1-2 spsk græskarkerner
- Salt
Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i mindre stykker. Skær porrerne i skiver. Varm olivenoliven i en gryde, tilsæt kartofler og porrer og rør rundt i et par minutter. Krydr med timian og peber (vent med salt til sidst, da der er salt i grøntsagsbouillonen). Tilsæt grøntsagsbouillonen og fløden og lad kartoflerne koge møre på lav varme, ca. 15 minutter.
Imens ristes græskarkernerne på et tør pande ved god varme. Tilsættes lidt salt til sidst.
Når kartoflerne er kogt møre, skal stavblenderen i gang og køre suppen glat. Ja, så glat som det nu kan lade sig gøre… et par enkelte stykker kartofler er måske ikke perfekt, men det gør på den anden side ikke noget.
Smag suppen til med salt, chili og citronsaft.
Et tip specielt for kødspisere: Rist lidt bacon og knæk det i smulder, så er der dømt smil!
Pingback: Weekendmenuen er klar til et par stadig forkølede – Sundt for to