Rålækker raw brownie

Og en opdatering af min blog til et mere moderne og enkelt look… lidt spændt på at komme til at arbejde med det nye look og se, hvordan det fungerer i praksis. Nu til den lækre og meget sunde raw brownie. 

Jeg lavede den egentlig først til en kollega, der forsøger at holde sig sukkerfri. Det siges nemlig at have en gavnlig effekt på migræne. Man smager til gengæld slet ikke, at der ikke er sukker i. Sødestoffet er i stedet dadler, og smørret er erstattet af kokosolie, der også har lidt sødme i sig.
Den rå brownie smager bedst efter et døgns tid i køleskabet.

Opskrift – raw brownie

Jeg lavede en lille portion og brugte en form på ca. 10 x 10 cm – det blev der ca. 9 stykker ud af.

Tidsforbrug: I arbejdstid 15-20 minutter, men læg dertil lidt tid til at lade den sætte sig.

Ingredienser:

  • 50 g mandler
  • 100 g dadler uden sten
  • 1-2 spsk vand
  • 1 spsk kokosolie
  • 2-3 spsk kakao
  • 1 nip salt
  • 30-40 g mørk chokolade til overtræk

Start med at blende mandlerne til groft mandelmel, der må gerne være lidt store stykker i. Blend derefter dadlerne sammen med lidt vand. Tilsæt kokosolie og rør rundt med en ske. Derefter tilsættes kakao, de blendede mandler og saltet. Rør massen sammen – h is det er for tørt, så tilsæt en smule vand.

Når massen er samlet, kommes den i en form og sættes i køleskabet eller evt. i fryseren, hvis du har travlt.

Smelt chokoladen over vandbad og smør den ud over kagen. Sættes tilbage i køleskabet, indtil chokoladen er størknet. Skæres i passende stykker af konfektstørrelse. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*