rabarber-rødløgsrelish

Rabarber-rødløgsrelish

Det gik lynhurtigt op for mig, da jeg lancerede mit minitema om rabarber, at jeg blev nødt til at kigge lidt mere på, hvordan rabarber kan anvendes i det salte køkken. Det var nemlig det, jeg fik spørgsmål om. Derfor har jeg lavet en lige så lynhurtig omrokering, så der kommer ekstra fokus på rabarberstænglernes anvendelsesmuligheder. Jeg har eksperimenteret med at kombinere rabarber med rødløg og lægger ud med en rabarber-rødløgsrelish.

Hvis du gerne vil have lidt sødt, så tjek jordbær-rabarberkagen her. Den er eminent god med en klat cremefraiche.

Rabarber som tilbehør til aftensmaden 

Flere har givet udtryk for, at deres fantasi, hvad angår rabarber, stopper ved kager, tærter og desserter. Men rabarber er for det første en grøntsag og for det andet jo ikke ligefrem sød. Derfor må den røde stængel kunne bruges til i det salte køkken. Jeg har valgt at lave et par sager, hvor rabarber spiller en vigtig rolle, men ikke hovedrollen i retten.  

Denne rabarber-rødløgsrelish passer rigtig godt i denne rolle. Den giver nemlig kant til den røgede makrel, som jeg valgte at servere den sammen med. Makrel er jo en fed fisk, og her passer den sød-syrlige rabarber-rødløgsrelish perfekt til. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at den også ville være et godt akkompagnement til kylling.  

Relishen får farve og smag fra både rabarber og rødløg, og så har jeg valgt at give den lidt ekstra bid med chiliflager. Har man ikke lyst til at blive bidt, så undlader man dem bare.  

 Koks i planerne – eller sjov udfordring? 

Der gik lidt koks i de planlagte opslag, da jeg mandag konstaterede, at spørgsmålene var koncentreret om, hvordan man kunne anvende rabarber i madlavningen og ikke bare til at forsøde tilværelsen med. Jeg har ry for at være lidt af en struktur-fascist, så de fleste vil nok også tro, at det ikke lige passede mig. Men der tager de fejl. Tværtimod er jeg vant til i mit arbejde at ændre og skrotte planer, rette til og lave nyt med fingerknips, skuldertræk og tilsvarende “pyt”. Helt ærligt synes jeg, at det er megasjovt, når I giver lyd fra jer og kommer med ønsker eller udfordringer, som jeg så kan tage op. På den måde bliver afstanden fra min skærm og tastaturet ud til jer meget kortere – og det sætter jeg stor pris på.      

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Let

Ingredienser

  • 1 rødløg

  • 1 stilk rabarber

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 spsk sukker

  • 1 anelse chiliflager

  • salt, peber

Sådan gør du

  • Pil og halvér rødløget, skær det i tynde skiver. Skær rabarberstilken i stykker på ca. 1 cm.
  • Varm olivenolien op i en lille kasserolle. Svits rødløg og rabarber et par minutter. Tilsæt sukker og chiliflager. Lad det simre i 5 minutter, indtil sukkeret er helt opløst og grøntsagerne er bløde og lækre. Smag til med salt og peber.
  • Afkøles og serveres som tilbehør til fx røget makrel.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*