Rabarberis med hvid chokolade

Tja, jeg kom for sendt med kameraet - det her var alt, hvad der var tilbage af rabarberisen...
Tja, jeg kom for sent med kameraet – det her var alt, hvad der var tilbage af rabarberisen…

For tiden eksperimenterer jeg en del med is – til min mands store fornøjelse 🙂 Her en rabarberis med hvid chokolade. Rabarberisen her er egentlig en gammel kending, som jeg har lavet mange gange, men denne gang tilsatte jeg lidt hvid chokolade, som var blevet til overs. Chokoladen giver isen en særlig cremet smag, men isen fungerer altså også rigtig fint uden chokolade.

Nu har fødevarestyrelsen sagt god for, at man ikke behøver at anvende pasteuriserede æg til retter, der ikke varmes op, fordi salmonella-faren i danske æg er ikke-eksisterende. Men vil man være helt sikker, så brug de pasteuriserede.

Og bare rolig – jeg har lavet en ny portion til påskefrokosten, for denne her forsvandt ret hurtigt…

Opskrift på rabarberis med hvid chokolade

Dessert 6 personer

Tilberedningstid: 30 minutter + frysetid 4-6 timer

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 50 gr hvid chokolade
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • ¼ l piskefløde
  • Kan f.eks. serveres med rabarberkompot.

Start med at rengøre rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Fjern vaniljekornene fra vaniljestangen, og kom stangen sammen med rabarberne og 1 dl sukker i en lille kasserolle. Gem vaniljekornene. Varm rabarberne langsomt op og tag dem af varmen, når de er kogt let ud til kompot, fjern vaniljestangen. Kompotten afkøles evt. i køleskab.

Hak imens chokoladen groft og smelt den over vandbad.

Så er der pisket... først æggehvider, piskefløde og til sidst æggeblommer og sukker
Så er der pisket… først æggehvider, piskefløde og til sidst æggeblommer og sukker – det er faktisk ret let

Gør nu tre skåle klar: Den første med æggehvider og 1 spsk sukker, den næste med piskefløde alene og den sidste med æggeblommer, 3 spsk sukker og vaniljekornene. Pisk i samme rækkefølge – så slipper du for at gøre piskerisene rene mellem hver piskning. Start med at piske æggehviderne helt stive. Derefter piskes fløden til flødeskum, den må godt være lidt fast i det, men selvfølgelig ikke blive til smør. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og vaniljesukker rigtig godt og så lang tid, at det bliver til en helt lysegul æggesnaps.

Rabarberkompot - kan også anbefales oven på skyr til morgenmad
Rabarberkompot – kan også anbefales oven på skyr til morgenmad

Bland rabarberkompot og smeltet chokolade i æggesnapsen. Derefter vendes flødeskummet i med let hånd – og de stiftpiskede æggehvider vendes i til sidst. Hældes i passende beholdere. Portionen her bliver til 1½ almindelig literis-form. I fryseren med beholderne – og vent 4-6 timer. Det er ikke nødvendigt at høre rundt i ismassen under indfrysningen, der dannes ikke iskrystaller i isen.

Tag isen ud af fryseren ca. ½ time før servering og sæt den i køleskab. Serveres med rabarberkompot eller evt. jordbær.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*