Rabarberkompot – sød, men ikke for sød, version

Rabarber er uløseligt forbundet med forår og sommer. Som barn fik jeg rabarbersaft og rabarbergrød. Og så gik rabarber nok lidt i glemmebogen, da jeg flyttede hjemmefra. I vores have var der rabarber, da vi flyttede ind, men da sneglene var vilde med dem, valgte vi at fjerne rabarberne – det fik så også sneglene til at flytte, og dermed var målet nået. Heldigvis kan man købe fine rabarber i butikkerne… blandet andet til rabarberkompot, som her er lavet i en sød, men ikke sukkersød, version med vanilje.

Rabarberkompot er perfekt til is, kager og bare til at smage
Rabarberkompot er perfekt til is, kager og bare til at smage

Rabarberkompot til desserter, is, marengs og meget mere

Til 4 personer

Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 250 g rabarber skåret i stykker på 3-4 cm
  • 1 dl sukker
  • 1 stang vanilje

Rengør og skær rabarberne i stykker på ca. 3-4 cm. Læg dem i en lille kasserolle sammen med 1 dl sukker. Tilsæt kornene af en stang vanilje og læg også selve stangen ned i kasserollen. Varmes på svagt blus – og tilsæt endelig ikke vand, fordi du tror, det brænder på, for det gør det ikke. Det tager ca. 10 minutter, så er rabarberne møre uden at være kogt ud til ukendelighed.

Tip!

Skulle det nu alligevel ske, at kompotten bliver for flydende, så kan du si den og koge væsken ind. Og det er faktisk slet ikke så tosset endda. Når væsken koges tilstrækkeligt ind, bliver den som sirup og kan bruges fx som pynt på desserter – det ser ret prof ud.

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*