ramsløgsolie

Ramsløgsolie – grøn og velduftende

Dette indlæg er en del af en serie om ramsløg. I går lavede jeg kryddersalt med ramsløg, i dag står den på ramsløgsolie – og i morgen mayonnaise.  

I denne uge har jeg lavet en temauge omkring ramsløg, fordi der er masser af ramsløg derude i naturen for tiden. Og vi danskere tilbringer i øjeblikket meget tid ude i naturen, så hvorfor ikke tage lidt af den med hjem til køkkenet. Ramsløgene er lette at genkende. Gå bare efter duften. Jeg har tidligere lavet ramsløgspesto, og dagens ramsløgsolie læner sig op ad den. Bare uden at være crispy.   

Det er ikke grebet ud af luften, når jeg siger, at danskerne er mere ude i den friske luft end tidligere. Noget godt er der da kommet ud af Corona-krisen. Undersøgelser viser, at mere end en tredjedel af os har opholdt os mere i naturen end før Corona-krisen – og at vi også er mere opsøgende efter nye naturområder. Nu er der heller ikke så meget andet at lave i Corona-land, så det spændende bliver, om interessen for naturen kan holde ved, når biografer, cafeer og andre aktiviteter åbner op igen. Sammen med den skæggede lægger jeg mig da også lige op ad statistikken. Vi har helt sikkert både været mere på tur i naturen, og vi har været nye steder. Det har givet skønne oplevelser. Vi er blevet forundrede over, hvor forskellig natur der kan være inden for ganske få kilometer. Vi er gået ud i morgensolen, set vinden rive i træerne, og vi har oplevet stjernehimlen om aftenen. Vi har spist den medbragte madpakke med fredfyldt udsigt over sø og mark – og drukket te for at få varmen på dage, hvor solen svigtede. Og jeg har samlet ramsløg…      

ramsløg ved vejen

Ramsløgsolie – helt enkelt 

Det er så enkelt, at jeg er helt flov ved at kalde det for en opskrift… princippet er det samme som ved fx en persilleolie. Jeg har valgt at si olien, men du kan også undlade det og så i stedet få en grov olie. Det afhænger lidt af, hvad du skal bruge olien til. Her har jeg fx brugt den til at give dels farve, dels smag til en jordskokkesuppe. Det ser flot ud, når olien så er helt klar. Men skulle jeg bruge den til pasta, ville jeg nok vælge en grov udgave. Jeg har også fravalgt at salte olien. Det kunne man godt, men når jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge den til, vil det være ærgerligt, hvis resultatet bliver for salt, fordi maden allerede er saltet.  

Stay tuned…

I morgen kommer ramsløgsolien i en mayonnaise, der ganske enkelt er idiotsikret. Så stay tuned… og pas på, for der er tale om en stærkt vanedannende mayonnaise.    

ramsløgsolie med æg

Detaljer

Hvor meget?

1 glas

Arbejdstid?

5 minutter

Alt i alt?

5 minutter

Hvor let?

Let

Ingredienser

  • 50 g ramsløg

  • 2 dl rapsolie

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgsbladene godt og tør dem. Hak dem groft.
  • Fyld de grofthakkede blade i et blenderglas sammen med ca 1 dl rapsolie. Blend godt og grundigt. Tilsæt resten af rapsolien, indtil den har den rigtige styrke.
  • Si olien gennem en si. Hæld på glas – evt skyllet med atamon for længere holdbarhed.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*