Ratatouille helt simpelt

Hel enkel ratatouille – eller grøntsagsgryde. Uanset navn er det en meget enkel ret at tilberede med overraskende stor smag i kraft af persille og rosmarin.

Opskrift – simpel ratatouille

Passer til to personer 
Tilberedningstid: 45 minutter
Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille bundt storbladet persille
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • Salt, peber
  • 1/2 flaske mosede tomater
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Olivenolie
  • Tilbehør: friskkogt pasta

Start med at klargøre aubergine, løg og peberfrugt: skær auberginen i tern, drys med salt og lad dem trække ca. 10 minutter. Imens hakkes løg og hvidløg fint, og peberfrugten skæres i tern. Persillestænglerne hakkes fint, mens bladene hakkes groft. Rosmarinen hakkes fint.

Varm lidt olivenolie op i en sauterpande. Skyl aubergineternene fri for salt, afdryp og steg dem på panden i ca 10 minutter, indtil de er vel tilberedte. Tilsæt løg, hvidløg, rosmarin samt finthakkede persillestængler. Rør godt rundt og tilsæt så peberfrugt plus mosede tomater samt salt og peber. Lad simre ca. 20 minutter. Hvis det virker for tørt, tilsættes lidt vand undervejs. Imens koges pastaen, og græskarkernerne ristes på en tør pande og drysses med salt bagefter. Smag ratatouillen til med salt og peber.

Hæld pastaen i et fad, hæld ratatouillen over og pynt med hakket persille og græskarkerner.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*