håndværker-småkager

Rigtige håndværker-cookies – med mørk chokolade og kaffe

Da mit køkken stadig er ret interimistisk, er det begrænset, hvor meget der bliver bagt. Men netop fordi køkkenprojektet er i fuld gang, er der behov for småkager. Det er er min erfaring, at mange håndværkere, den skæggede inklusive, arbejder rigtig godt på småkager og kaffe. I disse dage farer der håndværkere ud og ind af huset. Og ud over at være holde-ved-montør, når den skæggede arbejder på køkkenet, så er jeg også forsyningsofficer og sørger for litervis af kaffe med dertilhørende håndværker-cookies.

Derudover var det en ren fornøjelse at jonglere med kagedej, bageplader og kagedåser igen. Her efter adskillige uger uden rigtigt køkken kan man blive glad for lidt. Bare en lille meter bordplads i bryggerset, en miniovn, lidt mørk chokolade og duften af nybagte cookies var nok til at få mit hjerte til at boble.

Resultatet blev bl.a. disse cookies med chokolade, kaffe og et strejf af salt – i konsistens lidt sprøde udenpå og bløde indeni (ligesom vi mennesker også kan være det). Jeg kalder dem for håndværker-cookies, for håndværkerne var meget begejstrede for dem. Og jo, de knoklede alle på med at få alle detaljer helt på plads. Fra klinkerne på gulvet over nye stikkontakter til den perfekte afslutning med en flot, nærmest svævende bordplade.

De her cookies er bagt i en lille miniovn ad to omgange, men der bliver en pladefuld af almindelig pladestørrelse ud af portionen. Man kan altså med fordel fordoble portionen, for de forsvinder hurtigt i håndværkermaver og andre maver. Omvendt skal du ikke lave en megastor portion, for de er altså bedst de første dage.

Detaljer

Hvor mange?

1 pladefuld

Hvor lang arbejdstid?

15 minutter

Bagetid?

15 minutter

Hvor svært?

Lige så lette, som de er hurtige

Ingredienser

  • 50 g smør

  • 60 g brun farin

  • 40 g rørsukker

  • 1 æg

  • 100 g hvedemel

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1/4 tsk bagepulver

  • 1 knsp fint salt

  • 75 g mørk chokolade

  • 1/2 dl stærk nescafé

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive lidt blødt.
  • Tænd samtidig for ovnen på 160 grader almindelig ovnvarme og smid et stykke bagepapir på en plade.
  • Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål og stil til side. Hak den mørke chokolade groft og lav den stærke nescafé. Så er du klar.
  • Skær smørret i små stykker og rør det med elpiskeren sammen med sukker og brun farin til en blød masse. Tilsæt ægget og pisk godt igennem. Rør de tørre ingredienser i. Vend til sidst den hakkede chokolade og nescafé i.
  • Sæt dejen i ca. 15-18 toppe på pladen med to skeer. Bages i ca. 15 minutter ved 160 g almindelig ovnvarme. De er lidt bløde, når de tages ud af ovnen, men bliver sprøde, når de køler af på bageristen. Opbevares i maven eller midlertidigt i kagedåser.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*