Røget laks og nye kartofler forenet i en tærte


En rest nye, kogte kartofler, lidt røget laks og ikke mindst lysten til at eksperimentere med en ny opskrift på tærtedejen helt uden smør… Tærtedejen er overraskende let at have med at gøre – og tærten med røget laks og nye kartofler blev ikke mindst velsmagende (ellers kan det jo være lige meget).

Tærte med røget laks og nye kartofler

Passer til 2-3 personer
Tilberedningstid: 1/2 time i reel arbejdstid plus lidt ventetid i form af dels hviletid, dels tid i ovnen. Hviletid 1 time, bages i ca. 35-40 minutter.
Ingredienser:
Tærtedej:

  • 100 g hvedemel
  • 50 g speltmel (andre meltyper går hent sikkert også)
  • 50 g tipo 00 mel
  • 1 tsk salt
  • 4-5 spsk skyr
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1/2 dl koldt vand

Fyld:

  • 5-6 nye, kogte kartofler
  • 100 g røget laks
  • 1/2 rulle gedeost
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 100 g revet ost
  • Frisk rosmarin 
  • Salt, peber

Start med at lave dejen: hæld de forskellige meltyper i en skål – blandingen kan let ændres efter, hvad skabet nu indeholder. Tilsæt salt, derefter olie og skyr. Blandes hurtigt rundt og samles med lidt vand. Pak dejen i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i en times tid.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den ned i tærteformen, ca. 26 cm i diameter. Forbages i 10 minutter. Imens skæres kartoflerne i mindre stykker, gedeosten i skiver og forårsløgene snittes.Rør mælk og æg sammen, tilsæt salt, peber og rosmarin.

Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen. Fordel fyldet på den, hæld æggeblandingen over og drys med revet ost. Bages i ca 30 minutter ved 180 grader. Serveres med salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*