Sæsonens første græskarsuppe

Den første græskarsuppe, men helt sikkert ikke den sidste 😉

Suppen kom på bordet efter en dag, hvor jeg præsterede at blive totalt gennemblødt. Som i totalt gennemblødt, selv min skindjakke kunne vrides, efter at jeg havde været ude i fem minutter – men altså de helt forkerte fem minutter rent vejr- og påklædningsmæssigt. Mine medarbejdere foreslog omsorgsfuldt, at jeg skulle anskaffe mig et regnslag, men det havde ikke været nok – nærmere skulle jeg gå i dykkernes fodspor og i tørdragt. Men efter sådan en omgang vand kunne jeg godt trænge til noget varmt og styrkende, og samtidig var Aarstiderne lille grøntsagskasse landet hos os med blandt andet majs, frisk chili og hokkaido græskar. Kombineret med en porre og noget kokosmælk var det oplagt at lave en gang græskarsuppe med majs og chili.



Opskrift – græskarsuppe

Jeg kan godt lide, at der er struktur i suppen, derfor blev den ikke blendet, men det kan man sagtens vælge at gøre.
Passer til 2 personer til hovedret, men kunne også være en fin frokostret eller forret til 3-4 personer.
Tidsforbrug: 1/2 time
Sværhedsgrad: blandt de lette løsninger. Pas på fingerbasserne, når du skærer græskar.
Ingredienser:

  • 1 porre
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1 frisk chili
  • 1 frisk majs
  • 6 dl grøntsagsbouillon (af købetypen)
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • Gurkemeje
  • Salt, peber
  • Evt. lidt maizena
  • Olivenolie

Serveres med brødcroutoner lavet af 2-3 skiver godt, groft rugbrød.
Varm lidt olivenolie op i en gryde. Rengør porren og skær den i mindre stykker. Fjern kernerne fra græskarret og skær det i mundrette stykker. Begge dele sauteres et par minutter i olivenolien. Hak og tilsæt chilien – start med lidt og smag til senere med resten. Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad det hele simre under låg i 10 minutter.

Imens suppen simrer, kan du lave brødcroutonerne: varm en pande op med olivenolie. Skær brødet i mindre stykker, ca. 2×2 cm. Rist dem i olivenolien i nogle minutter, giv dem et vrid salt og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Skær majskernerne af kolben og hæld dem i suppen, når græskarstykkerne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere chili. Giv den en anelse gurkemeje, hvis den er for bleg i farven, og du kan også jævne den med lidt maizena. Husk blot, at så skal suppen lige koge igen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*