Og så er det ikke engang løgn – saftig appelsinkage præcis som min mor lavede den, i hvert fald som jeg husker den. En tro kopi af den kage, som min mor plejede at bage. Med appelsinsaft hældt over, lige når den er kommet ud af ovnen, så den bliver saftig og lettere svampet. På den gode måde.
Opskrift – saftig appelsinkage
Passer til en springform ca 22 cm.
Tilberedningstid: 1 1/2 time inkl bagetid på 50-55 minutter.
Ingredienser:
- 180 g blødt smør (min mor brugte sikkert margarine, men den modernitet vil jeg nu tillade mig)
- 180 g sukker
- 3 æg
- 180 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- Saft og revet skal af 1 økocitron
- Saft af revet skal af 1 øko appelsin
Lage:
- Saft og revet skal af 1 øko appelsin
- 2-3 spsk sukker
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Start med at rive skallen på den ene appelsin og citronen. Pres saften af dem. Rør det bløde smør med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt indimellem. Bland hvedemelet med bagepulver og vaniljesukker og tilsæt det af et par gange og rør godt imellem. Slut af med at røre saft og revet skal af citron og appelsin i. Hældes i en springform, der for letheden skyld er foret med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 50-55 minutter.
Imens røres revet skal og saft af den den sidste appelsin sammen med et par spsk sukker. Straks når kagen er færdigbagt (mærk efter med en gaffel, der må ikke hænge dej ved), overhældes den med saft og revet skal. Afkøles.
Kan den saftige appelsin kage fryses? Evt uden glasur på.
Hej Lena,
ja, det vil jeg helt sikkert mene, at du sagtens kan gøre. Den bliver måske lidt mere tæt i konsistensen af at komme i fryseren, men stadig svampet. Jeg vil også undlade glasuren, som du skriver, for den kunne godt blive lidt kedelig.
Hilsen Susanne
Nøj, den er god Susanne.. 😛
Hej Pia, mange tak – ja, det er virkelig en lækker og meget enkel kage. Beviset på, at det ikke behøver være svært for at være godt.
Hilsen Susanne