Salat med asparges og hindbær – og et jubilæum

I al ubemærkethed, også for mig selv, har jeg passeret en milepæl eller et jubilæum – nemlig 200 indlæg på min blog. 200 indlæg! Det er godt nok mange opskrifter, nogle supergode evergreens, andre helt sikkert bare en døgnflue. Nogle store kreationer, andre små enkle opskrifter der kan gøre et almindeligt måltid lidt mere spændende. Dagens salat med asparges og hindbær er af den sidste type.

Dagens salat er en helt enkel salat, der bare giver lidt kant til et ellers ordinært måltid med bagt laks og nye kartofler, og hvor blandingen af knasende spinat, søde hindbær og skarpere parmesan er virkelig lækker.
 
Opskrift – salat med asparges og hindbær

Tilbehør til 2 personer.
Tidsforbrug: Mindre end 15 minutter.
Ingredienser – er alle på slump, som man nu synes, det passer:

  • Et par gode håndfulde babyspinat
  • 8-10 lækre grønne asparges fra det danske land
  • 1 håndfuld friske hindbær – helst danske
  • Parmesan

Dressing:

  • 1 spsk hindbæreddike
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • Salt, peber

Skyl spinaten og lad den dryppe af. Fordel den på et fad. Knæk enden af de grønne asparges og lad dem blanchere et øjeblik eller to i vand på kogepunktet. Giv dem hellere for lidt end for meget. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af. Skær dem i passende stykker og læg dem på spinaten. Fordel en håndfuld hindbær ud over. Skær tynde skiver af parmesanosten fx med en tyndskræller og fordel dem over salaten. Rør dressingen sammen og hæld over. Serveres til fx fisk eller som del af en buffet.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*