salat med pankopaneret halloumi

Salat med pankopaneret halloumi

Lyder salat med pankopaneret halloumi lidt underligt? Det er det nu egentlig slet ikke. Halloumi er en cypriotisk, fast ost. Pankorasp er en grov rasp. Når man vender halloumi i skiver i rasp, derefter smider det på en pande med olie i et par minutter, så får man noget, der i konsistens nærmest er som en skive paneret kyllingefilet. Osten har masser af umami og bid i konsistensen. Salaten mætter godt i sig selv, men er man meget sulten, så giv lidt brød til.

En ost fra Cypern og rasp fra Japan

Med en ost fra Cypern og rasp fra Japan er min salat med pankopaneret halloumi virkelig en verdensomspændende servering. Ikke mindst når dertil lægges cantaloupe meloner, der stammer fra Sydasien eller Sydafrika, og granatæbler oprindeligt fra Iran op til Himalay og Indien. Det er international mad, kan man godt sige.

Pankorasp er en rasp med en større krumme end normalt. Det giver en mere luftig og sprød konsistens. Jeg er ret begejstret for pankorasp, indrømmer jeg gerne, og bruger stort set ikke andet, når der en gang imellem skal paneres. Nu panerer jeg jo ikke kød, men en rødspætte paneret med pankorasp er ikke at foragte.

Halloumi stammer som sagt fra Cypern og fås i supermarkedet. Kan du ikke skaffe den oprindelige udgave, kan en grillost også anvendes. Osten skal have et godt skud krydderi for at få smag nok – ellers bliver den lidt kedelig. I salaten her har jeg givet den generøse mængder af chili og lidt salt. Men gør man det, så belønnes man altså også med masser af velsmag og mættende umami.

Resten af de sunde sager i salaten

Jeg har fyldt salaten med masser af farve. Orange, rød og gult med melon, peberfrugt og små cherrytomater. Og øverst er der kommet granatæblekerner i den flotteste mørkerøde farve.

Cantaloupe melonen er en meget smagfuld melon ofte med et meget flot orangefarvet frugtkød. Generelt er meloner mega sunde, meget kaloriefattige og indeholder masser af væske. Den perfekte snack på en varm sommerdag med andre ord. De fleste meloner indeholder en del kalium, men cantaloupe melonen er faktisk den melon, der indeholder mest. Og det er godt, for selv om de færreste i Danmark risikerer at komme i underskud af kalium, er det værd at huske på, at kalium hjælper med at regulere væskebalancen, styre blodtrykket og hjælper med, når der skal bygges proteiner.

Granatæblekerner er ikke blot flotte. De indeholder også masser af de eftertragtede antioxidanter. Man kan næsten mærke, hvordan de springer rundt, når man bider i dem. De eksploderer nærmest i munden. Til gengæld er de djævelsk irriterende, når man skal have kernerne befriet fra frugtkødet. Mit bedste råd er at smøge ærmerne op for at beskytte mod de stærkt farvende sprøjt af frugtsaft. Halvér så granatæblet og brug klør fem gange to til at vride kernerne ud. Det letteste er at vride eller brække granatæblet fra hinanden i en skål nede i køkkenvasken, så der er styr på både saft og kerner på én gang.  

Og så skal vi lige til slut vælge selve salaten, der godt kan blive lidt glemt. Men den danner jo grundlaget – og her er det enten romainesalat eller hjertesalat, som jeg vil anbefale. Det er salattyper, der begge smager relativt sødt og giver plads til de stærkere smagsindtryk fra chili i halloumi og dressing.

Salat med pankopaneret halloumi

Opskrift af Susanne PaghMåltid HovedretType VegetarSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

15

minutter
Stegetid?

4

minutter
I alt?

19

minutter

Let halloumi salat med spark på smagen

Ingredienser

  • 125 g halloumi

  • 3 spsk pankorasp

  • 1 æg

  • 1 romaine eller hjertesalat

  • ½ cantaloupe melon

  • ½ rød peberfrugt

  • 125 g cherrytomater i forskellige farver

  • ½ rødløg

  • ½ granatæble

  • chiliflager

  • salt, peber

  • rapsolie til stegning

  • Dressing
  • 1 spsk sød chilisauce

  • 1 knsp chiliflager

  • salt

  • 1 tsk æblecidereddike

  • 1 spsk rapsolie

  • Tilbehør
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Sæt en pande over på medium varme med lidt rapsolie. Bland pankorasp med generøse mængder chiliflager samt lidt salt. Rør ægget let sammen i en skål. Skær halloumi i skiver, ca ½ cm tykke. Vend skiverne i først sammenrørt æg, derefter rasp. Steg dem på panden 1-2 minutter på hver side. Læg på køkkenrulle til afdrypning.
  • Skyl, riv eller skær salaten i mindre stykker. Hak løget fint, skær peberfrugten i mindre stykker og halvér tomaterne. Det hele fordeles i et fad sammen med salaten. Skær også melonen i mindre stykker og læg dem på salaten.
  • Frigør graatæblekernerne fra skrællen – det gøres lettest ved at brække granatæblet i mindre stykker.
  • Rør dressingen sammen og smag den til, den skal være sød og lidt skarp på én gang.
  • Fordel de stegte halloumi-skiver øverst på salaten sammen med granatæblekernerne. Fordel dressingen over og servér.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
salat med pankopaneret halloumi

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Kilde: Madpyramiden

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*