Sandwichboller til burgere og meget andet

Hvis nu man vil servere hjemmelavede burgere, måske disse vegetarburgere, med hjemmelavet coleslaw og lige så hjemmebagte sandwichboller, så skal man starte dagen før. Senest, for dejen til bollerne kan faktisk godt overleve i køleskabet i to dage, og bollerne bliver bestemt ikke dårligere af det. Det tager nul tid at bakse dejen sammen, og det er af en dej af den herlige type, der ikke betyder, at man skal have sine små fingerbasser ned i den. Rørearbejdet klares nemt med en solid grydeske af passende størrelse.

Opskrift – sandwichboller til burgere og andet godt

10-12 stk
Tilberedningstid: 20 minutters forberedelse, mindst 12 timer i køleskab og 20 minutters bagetid. Ret hurtigt og samtidig ret lang tid…
Sværhedsgrad: pas på med at tilsætte for meget mel, dejen må ikke blive for fast.
Ingredienser:

  • 4-5 spsk skyr
  • 5 dl koldt vand
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • 10 g gær
  • 100 g rugmel
  • 150 g ølandshvedemel, groft
  • 250-300 g tipo 00 mel

Bland skyr og vand sammen, rør gær ud i det og tilsæt honning og salt. Derefter tilsættes rugmel og ølandshvedemel, rør det godt, så evt. klumper røres ud. Tilsæt derefter ad et par gange tipo 00 mel, måske kan dejen ikke suge det hele, men det er helt ok. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i mindst 12 timer, gerne natten over.

Når du skal til at bage bollerne, tager du dejen ud af køleskabet i god tid, så den kan nå at temperere lidt. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

Tag et par bageplader med bagepapir. Giv dejen et drys mel, mens den er i skålen. Tag derefter med en ske klumper af dej og placér dem på bagepladerne med god afstand. Skal ikke efterhæve, men kommes i den varme ovn direkte og bages i 18-20 minutter, indtil bollerne lyder hule, når man banker dem under bunden.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*