sauterede brændenælder

Sauterede brændenælder med portobello svampe

Brug de fine, nye brændenældeskud til sauterede brændenælder. Og bare rolig, der er ingen risiko for, at du brænder munden på dem. Men brug handsker ved tilberedningen.

Vi bor tæt på en skov, hvor ramsløgene nu i lang tid har dækket skovbunden – lige nu står de i fuld blomst og med masser af mild hvidløgsduft omkring sig. Samme sted finder man også masser af små brændenælder, der står med fine, lysegrønne skud. Lige til at nappe med, når man alligevel er ude efter ramsløg – hvis man vel at mærke lige har et par handsker eller en ekstra plastpose til beskyttelse. Det gjorde jeg her i sidste weekend – og brændte mig kun lidt. Den brændende effekt forsvinder selvfølgelig, når brændenælderne bliver tilberedt, så du kan roligt sætte tænderne i dem bagefter. Smagen er lidt intens, og derfor har jeg også blandet brændenældeskuddene med spinat.

Jeg lavede sauterede brændenælder med spinat og svampe, som derefter dannede bund for et stykke stegt torskefilet. Dertil i øvrigt perlespelt med cherrytomater.

Vær opmærksom på

Når du samler brændenælder, skal du selvfølgelig bære handsker. Erfaringen viser, at selv om det teoretisk burde være muligt at samle brændenælder uden handsker, så er praksis noget helt andet. Så husk handsker. Og pak en saks og en pose sammen med handskerne – det gør det hele meget lettere. Endelig skal brændenælderne være de fine skud. Når brændenælderne først er blevet mørkegrønne, er de også blevet alt for stramme i smag og konsistens.

Brændenælder kan også spille hovedrollen i et måltid. Det gælder for eksempel denne her pizza med brændenælder.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

25 minutter

Alt i alt?

25 minutter

Hvor let?

Legende let – med handsker

Ingredienser

  • 50 g brændenældeskud (sådan cirka en 4-liters frysepose)

  • 50 g frisk spinat

  • 2 portobellosvampe

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

  • Fisk
  • 250 g torskefilet

  • 5-6 spsk pankorasp

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

  • Servering
  • Perlespelt blandet med cherrytomater eller nye kartofler og evt lidt salat

Sådan gør du

  • Sauterede brændenældeskud
  • Skyl brændenældeskud og spinat godt. Husk handsker! Skær svampene i mindre stykker. Varm en sauterpande godt op med olivenolie. Kom brændenældeskud, spinat og svampe på samtidig. Lad det sautere ved middel varme i ca. 8-10 minutter. Krydres med salt og peber.
  • Fisk
  • Imens vendes torskefileterne i pankorasp blandet med salt og peber. Varm en anden pande op med olivenolie og steg fileterne ca. 3-4 minutter på hver side. Pankorasp elsker olie, så måske skal der tilføres ekstra olie, når du vender fileterne.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*