dorade på grill

Sct Hans menu anno 2020

“Vi skal vende tilbage til vores normale liv,” siger en af epidemi-eksperterne, Allan Randrup Thomsen, netop her til morgen i radioen. Og han har jo ret – vi skal vende tilbage til et mere normalt liv. Heldigvis da. For så kan vi se vores venner igen, og vi kan invitere til sommerfester. Den første mulighed er lige rundt om hjørnet, det er nemlig snart Sct. Hans. Vi skal ikke have gæster på selve Sct. Hans aften, men derimod dagen derpå. Det er også en lillebitte mærkedag for den skæggede og undertegnede, for Sct. Hans dag er dagen, hvor vi mødtes for efterhånden uendelig mange år siden. Så der er al mulig grund til at hæve glasset og lægge noget godt på tallerkenen. Og derfor vil jeg her komme med et par bud på en Sct Hans menu, der også kan anvendes på alle mulige andre hverdagsaftener, hvor tiden er begrænset. 

Jeg krydser fingrene og håber på godt vejr. Derfor skal maden være til at tilberede enten i forvejen eller på grillen, så man kan nyde både sommeraftenen og gæsterne. Men vi ved jo godt, hvad der tit sker, når grillen bliver tændt: man har ikke tålmodighed til at vente, indtil den bliver rigtig god. Derfor starter vi lige med en lille snack, som kan bruges til at forkorte ventetiden. 

Padronpebre – en lille snack at starte på 

Padronpebre er en typisk spansk tapas, som vi blev introduceret til, da vi et par år i træk holdt ferie i Nordspanien. Piementos de padron hedder de på spansk, og det er simpelthen bare grillede pebre, men en speciel slags pebre. Ser du dem, så prøv dem. 

piementos de padron

Gang i grillen – og kartoffelsalat ved siden af 

Kog ekstra kartofler dagen før, så du har til denne kartoffelsalat med de sidste rabarber og de sidste asparges, inden de holder pause for i år. De hvide asparges skal selvfølgelig bare på grillen. Hvad du ellers kommer på grillen – jamen, det afhænger helt af, hvad der efterspørges. Det kunne jo godt være dagen med en god blanding, men jeg vil nok anbefale den helstegte dorade. Den er altså slet ikke dum og imponerer som gæstemad – med stirrende øjne og hale…  

kartoffelsalat med rabarber og asparges
grillet dorade

Desserten er IS 

Is har den fordel, at den skal forberedes på forhånd. Husk blot at tage den ud af fryseren, så den kan blive lidt blød, inden den skal serveres. Jeg har kastet min kærlighed på denne her nektarin-is. I den oprindelige opskrift er den serveret med brombær, men jeg kunne sagtens forestille mig at lave en salsa af friske nektariner og hindbær i stedet. 

nektarin-is

Så er vi vist klar til en kop kaffe, et ekstra glas vin på denne Sct Hans menu – eller hvad man nu synes, når morgendagen er en hverdag.  

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*