september gæstemenu

September gæstemenu med årstidens grønt

Så er det tid for en september gæstemenu. For nu er vi trådt ind i den første efterårsmåned, og vejret har faktisk allerede vist sig lidt mere efterårsagtigt. Det vil sige, det har været solskin og varmt, men alligevel med den der fornemmelse af, at vi går mod køligere tider. Det indtryk blev så cementeret med en grå torsdag. Men nu er det fredag, og det er snart weekend. Og til den første weekend i september har jeg tænkt mig, at vi skal være rigtig efterårsagtige i valget af gæstemenu. Vi skal simpelthen have nogle af de bedste ting ved efteråret – pærer, svampe og brombær. Brombærrene har jeg selv samlet. Der er nemlig mange af dem i år. Så mange at nu er min – indrømmet ganske lille – fryser fyldt op med brombær.

Pærelet start

Pærerne må jeg derimod købe. Lige nu er der masser af små, faste og sprøde Clara Friis pærer i butikkerne, og de passer fint til forretten, som er en salat med pærer, rødbede og gedeost. Det er en kombination, som jeg aldrig bliver træt af.

lun salat med pære og rødbede

Hovedret med svampe og fisk

Hovedretten er et stykke torsk eller anden, fast og hvid fisk på en bund af svampe. I opskriften er det østershatte, men jeg tænker, at det sagtens går at bruge andre svampe i stedet for. Retten kom til verden, da opgaven hed “tøm en Aarstiderne-kasse på 5 minutter“. Det lykkedes fint med den her ret – og det betyder også, at du bare skal lade dig inspirere og evt. bytte ud efter, hvad du har i grøntsagsskuffen.

torsk med bygotto og grønt

Brombær til dessert

Desserten er en kage med brombær. Valget stod mellem brombæris og denne her kage, hvor hvid chokolade møder brombær. Det blev kagen, for jeg husker den som rigtig lækker – og så skal vi altså ikke altid have is til dessert. Om end kagen selvfølgelig kunne ledsages af en lille skefuld is, sådan ved nærmere eftertanke…

Det her er mit forslag til en september gæstemenu. Den kan nu også sagtens serveres, selv om man kun er to – og måske et par af efterårets første stearinlys på bordet. Forret og dessert kan forberedes på forhånd, og hovedretten kræver ikke stor indsats. 

Samtaleemne til september menuen

Skulle du mangle et samtaleemne til middagen (eller skulle du på et andet tidspunkt få en ualmindelig kedelig bordherre/dame), kan du altid underholde med svaret på spørgsmålet: Hvorfor hedder det september, for septem betyder jo syv på latin, og september er årets niende måned? Det skyldes ganske enkelt, at det efter romersk kalender er den syvende måned.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*