Skipper Skræk i påsken – spinat-omelet

Endnu en Skipper Skræk ret, en spinat-omelet, der er let at lave og som indeholder lutter sunde sager. Jeg serverede den i går aftes, hvor vi ikke var meget sultne, men havde lyst til noget varmt. Det er ikke den store kogekunst, her har Noma ikke haft en finger med i spillet, men det er efter min mening heller ikke kompleksiteten, der gør maden lækker. Derimod har det betydning, at elementerne passer godt sammen og forøger hinandens effekt (lidt som et rigtig godt parforhold – uden at jeg skal gøre mig til samlivsekspert). Billedet her yder ikke retten fuld retfærdighed, men smagen fejler altså ikke noget.

Gør som Skipper Skræk og lav spinat-omelet

Hovedret eller frokostret for 2 personer

Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 100 g babyspinat
  • 4 æg
  • Revet muskatnød
  • Salt, peber
  • Olivenolie til stegning
  • Serveres med en grøn salat og evt. rugbrød (lov mig, at det i givet fald bliver bagerens grove rugbrød og ikke et supermarkedskedeligt brød)

Varm panden op med lidt olivenolie. Pil løget og skær det i små tern, skyl babyspinaten. Giv først løget lidt farve på panden ved jævn varme, tilsæt babyspinaten og lad den falde sammen. Det kan godt se lidt voldsomt ud, men bare rolig, spinaten falder sammen til det rene ingenting. Tilsæt lidt revet muskatnød efter smag. Pisk de fire æg let sammen med et par skefulde vand og hæld over spinaten. Lad omeletten stivne og krydr med salt og peber.

Serveres med en grøn salat og evt. godt rugbrød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*