Små, bløde madbrød

Til dagens suppe… eller til salaten, sandwichen eller noget helt fjerde. Sådan et af den slags små, bløde madbrød, som er smarte at have i fryseren til den lette løsning. I det hele taget er det et let madbrød, der ikke kræver alverden af tid, og som kan smages til med netop de krydderier, man foretrækker. Her i en version med rosmarin, men timian eller hvidløg er også oplagte bud. 

Andre opskrifter på madbrød

I perioder kan jeg godt lide at få lidt brød til maden. Derfor har jeg også lavet mange madbrød gennem tiden. Hvis du søger på madbrød på siden, får du vist mange af dem. Og skal jeg anbefale et af dem, så er de små madbrød med kærnemælk også værd at prøve.

Opskrift – små, bløde madbrød


Der bliver 8 stk ud af denne portion. 
Tilberedningstid: 1 time 15 minutter. 
Ingredienser:

  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk skyr
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 75 g smeltet smør
  • 150 g groft speltmel
  • 350-400 g hvedemel
  • 2-3 spsk olivenolie samt salt, peber og rosmarin

Smelt smørret ved lav varme, Opløs gæren i det lunkne vand, bland det med honning, skyr, salt og æg. Tilsæt først speltmel, derefter skiftevis smeltet smør og hvedemel. Ælt dejen let igennem, så den bliver smidig og lækker.

Lad dejen hæve 1/2 time dækket med et viskestykke. 
Tænd så ovnen på 220 grader varmluft.

Træk/form otte flade brød ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 10 minutter. Pensles med olivenolie og drysses med salt, peber og rosmarin efter smag. Sættes i den varme ovn i ca. 10-12 minutter. Det er da nemt…

One Comment

  1. Pingback: Madbrød – perfekt til suppe, salat og meget andet – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*