Småkager a la Pionerkassen – med et skarpt twist

“Har vi ingen småkager?” lød det med vantro i stemmen fra den skæggede. Næh, sørme så, han havde ret. Ferie og travlhed havde betydet, at vi havde fået ryddet småkagelageret helt, ja, støvsuget det ned til mindste kagekrumme. Heldigvis er det en udfordring, der er let at gøre noget ved. Især når man så samtidig står med indholdet af ugens kasse fra Aarstiderne, for her var der da en oplagt ingrediens til småkager. Det blev således til småkager a la Pionerkassen.

Pionerkassens satsumaer

I denne uge var der nemlig satsumaer i Pionerkassen fra Aarstiderne. Og hvad er så satsumaer? Tænk mandarin med grøn skal, så er du tæt på. Smagen er mild og næsten helt uden syre. Skallen er som nævnt grøn a la lime, men sidder løst som på en mandarin.

Pionerkassen indeholder nye grøntsager og frugter, som Aarstiderne arbejder på evt at lade indgå i sortimentet, og kunderne får altså lov til at smage med – det er jeg ret begejstret for, for så kan man virkelig få lejlighed til at lege med maden.

De her satsumaer kan bruges nærmest ligesom mandariner. I kager og desserter eller til dressing og salater. Jeg kom skal og saft af en satsuma i en portion småkager og lod den få følgeskab af en anelse chili. Perfekt kombination af sødt og skarpt, som den skæggede til fulde godkendte. I øvrigt må man hellere komme lidt for lidt chili i end for meget – her skal det ikke brænde, men der skal blot være antydningen af styrke mod den søde citrussmag.

småkager a la Pionerkassen

Detaljer

Hvor mange?

40 stk eller 2 bageplader

Arbejdstid?

30 minutter

Bagetid?

15-17 minutter

Hvor svært?

Piske, røre, sætte på plade = ret enkelt

Ingredienser

  • 125 g blødt smør

  • 125 g sukker

  • 1 æg

  • 125 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk chiliflager

  • 1 vrid salt fra kværn

  • Saft og revet skal af 1 satsuma (eller mandarin)

Sådan gør du

  • Gør det let og tag smørret ud af køleskabet en halv times tid, før du skal bruge det, så det bliver blødt. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør et par bageplader med bagepapir.
  • Pisk smør og sukker godt sammen, tilsæt ægget og pisk igen. Rør derefter hvedemel, bagepulver, chiliflager og salt i. Slut af med at røre saft og revet skal af satsuma i.
  • Sæt små toppe med to skeer på bagepladerne. Der skal være god afstand imellem dem, da småkagerne flyder ud.
  • Småkagerne bages ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. De bliver ikke helt sprøde, førend de er kølet af. Lad småkagerne køle af på en rist og læg dem så i en kagedåse.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*