Småkager med hvid chokolade, lime og lakrids

Efter et par måneder i julens tegn trænger jeg til noget helt andet… Og hvad er så bedre end at kombinere den syrlige smag af lime med sødmen fra chokoladen og smagen af lakrids? Det er tid for småkager med hvid chokolade, lime og lakrids.

Lakrids er noget af det, der virkelig deler folk – for nogen er lakrids noget, der kun spises i form af Piratos, og de har det ret svært med, at andre putter lakrids i alt fra is og kager til rødkålen juleaften. Jeg har det bedst med, at man bruger lakrids som et krydderi, dvs. lakridssmagen må gerne være lidt underspillet.

Kan du ikke skaffe den hvide chokolade med citron, kan du evt. tilsætte lidt mere lime.

Opskrift på småkager med hvid chokolade, lime og lakrids

Ca. 55 stk.
Tidsforbrug: 1/2 time plus 1/2 time i fryseren og 10 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad: ret enkle
Ingredienser:

  • 125 g smør, der har stået uden for køleskabet i en halv times tid
  • 70 g sukker
  • 1 lime, revet skal og saft
  • 175 g hvedemel (jeg brugte det nye kage hvedemel fra Finax, men almindeligt hvedemel kan sagtens bruges)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk lakridspulver
  • 100 g hvid chokolade med citron (hvis du kan skaffe det – fås bl.a. i Fakta)

Start med at hakke den hvide chokolade groft. Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt revet skal og saft af lime. Tilsæt så lakridspulver, bagepulver og hvedemel. Rør rundt og saml dejen med hænderne. Del dejen i to portioner og form to stænger ca. 4 cm i diameter. Pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem i fryseren i ca. 1/2 time.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skær stængerne ud i skiver på ca. 3 mm i tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 10 minutter, indtil de har fået lidt farve. Bemærk, de er stadig bløde, mår de tages ud af ovnen, men bliver sprøde, når de afkøles.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*