Småkager med kokos, hasselnødder og citron

Hvad byder man uventede gæster? Kaffe, selvfølgelig, men derudover også småkager. Og det skulle gå lidt hurtigt, så ikke noget med småkagedej der gerne skal hvile en time eller to i køleskabet. I stedet blev det til de her kokossmåkager med hasselnødder og citron. Helt enkelt rørt sammen og sat i klatter på en bageplade. Vupti ind i ovnen, og inden for en halv time var der friskbagte småkager med kokos, hasselnødder og citron.

Det er jo lige før, man skal huske at sætte kaffen over med det samme, for det går virkelig hurtigt. Nogle gange kan det også være rart, for det behøver jo ikke altid at være kompliceret eller noget særligt. Nogle gange skal man bare have en helt enkel småkage. Og her er småkager med kokos, hasselnødder og citron et rigtig godt bud. Det er småkager med citron sådan set helt generelt efter min mening. Især når man ikke lige er i den traditionelle småkage-sæson, nemlig juletiden, men småkager kan sagtens spises året rundt.

Er du mere til en traditionel småkage, så er de sprøde citronsmåkager med birkes et rigtig godt bud. De tager faktisk heller ikke ret lang tid at få fra idé til færdigbagt. Helt passende, når uventede gæster lige pludselig melder deres ankomst.

småkager med kokos hasselnødder og citron

Detaljer

Hvor mange?

30-35 stk

Hvor lang arbejdstid

20 minutter

Hvor lang bagetid?

10 minutter

Hvor svært?

Send ungerne i køkkenet – det er pærelet

Ingredienser

  • 125 g smør

  • 125 g sukker

  • 1 lille æg

  • 125 g hvedemel

  • 1/2 tsk hjortetakssalt

  • 75 g kokosmel

  • 40 g hasselnødder

  • 1/4 citron – saft heraf

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør bagepladerne klar med bagepapir. Hak hasselnødderne groft.
  • Pisk nu det forhåbentligt lidt bløde smør sammen med sukker. Tilsæt æg og pisk igen. Rør derefter mel, hjortetakssalt og kokosmel i. Slut af med at røre citronsaft og hasselnødder i.
  • Sæt dejen i små toppe på bagepladerne og sæt dem i ovnen. Småkagerne skal have ca. 10 minutter. Obs! De bliver først sprøde, når de køles af, så de er altså færdige, når de er lysebrune og lækre.
  • Køles af på bagerist og opbevares, hvis de ikke spises med det samme, i passende kagedåse.
småkager med kokos hasselnødder og citron
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*