Smaddersund rødbedesalat


På opfordring kommer her opskriften på den rødbedesalat, jeg serverede ved vores lidt alternative julefrokost – alternativ fordi jeg bevidst var gået uden om alle de traditionelle julefrokost-retter og i stedet havde lavet en enkel treretters menu…

Rødbedesalaten blev serveret til bagt laks. Resterne blev dagen derpå suppleret med lidt røget laks, lidt friskrevet peberrod og et stykke godt brød og udgjorde dermed et helt måltid. Kan serveres lun eller kold, smager lækkert uanset hvad – og er faktisk dejlig mættende uden at være tung.

Opskrift – smaddersund rødbedesalat

Portionen her passer som selvstændig ret til 2 personer eller som tilbehør til 4.
Tilberedningstid: ca. 30 minutter.
Ingredienser:

  • 1/2 – 1 dl grønne linser (mere eller mindre afhængig af sult)
  • 3-4 rødbeder afhængig af størrelse 
  • 2 appelsiner
  • 1 æble
  • ½ granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 tsk honning
  • Salt og peber
  • 1 bundt persille
  • Evt. lidt friskrevet peberrod

Start med at sætte de grønne linser over og koge i letsaltet vand samt rødbederne i usaltet vand. Mens linser og rødbeder koger, gøres resten af salaten klar. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i små stykker, ca. 1 x 1,5 cm. Riv, flænse, flå kernerne ud af granatæblet, husk at fjerne så meget hvid hinde som muligt fra dem. Saften fra granatæblet opsamles, da den skal bruges til dressingen.

Pisk en dressing af olivenolie, hvid balsamico, honning, salt, peber og saften fra granatæblet.

Linserne skal have ca. 20 minutter, hæld evt. overskydende vand fra og hold dem varme. Hæld dressingen over linserne og lad dem trække. 
Rødbederne skal ligeledes koges i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og overskyl dem med koldt vand. Lad dem afkøle lidt. Gnid så skindet af rødbederne og skær dem i små stykker ca 1 x 1 cm. Blandes med linserne og lægges på et fad. Læg appelsinstykker, æblestykker og granatæblekernerne over. Pynt af med friskhakket persille og evt. lidt friskrevet peberrod. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*