Brownie-cookie (kakaosnitter med kaffe)

Hele december måned stod den på småkagebageri. Og pludselig var alle småkagerne væk – og godt for det, for jeg var helt ærligt ved at være lidt træt af brune kager og pebernødder. Men en brownie-cookie er der plads til, for det er lidt en småkage, lidt en kage. Få opskriften her.

De her kakaosnitter har fået et strejf af kaffe, så her er der slet ikke nogen fornemmelse af glemt jul, og de kan sagtens spises hele året. Kaffen giver også lidt mere dybde til snitterne. Vil du have en mere frisk smag, kan du vælge lidt appelsinsaft, men så er der måske også lidt mere jul over dem.

De bliver lidt chewy i midten, så er der er lidt mere kage end regulær småkage over dem. Eller måske er de bare en sød fusion mellem brownie og cookie, en af de vellykkede fusioner vel at mærke. Jeg kalder det for en brownie-cookie.

Hvis du ikke er til den bløde, lidt chewy midte, kan du bare bage kakaosnitterne lidt længere. Så bliver de nemlig mega sprøde i stedet for. Ellers er der ikke så meget, du skal overveje, for det er en virkelig let opskrift at gå til.

“Rigtig” brownie

Er du mere til en rigtig brownie, så prøv denne her, som jeg bagte til mine kolleger ved personaleforeningens generalforsamling.

Detaljer

Hvor mange?

30-40 stk

Arbejdstid?

15 minutter

Tid i ovnen?

20 minutter

Hvor svært?

Ret simple

Ingredienser

  • 75 g smør, der har stået på køkkenbordet en halv times tid

  • 75 g sukker

  • 50 g brun farin

  • 4 spsk sirup, gerne mørk

  • 1 spsk Nescafé (altså pulver, ikke færdiglavet)

  • 2 spsk kogende vand

  • 3 spsk kakaopulver

  • 1 tsk natron

  • 200 g hvedemel

  • Pynt
  • 1 håndfuld hakkede mandler eller kakaonibs

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå på køkkenbordet en halv times tid, så det bliver blødt. Imens kan du lave alt muligt andet.
  • Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovnvarme.
  • Bland det bløde smør med sukker, brun farin og sirup og rør det hurtigt sammen. Rør nescafé med det kogende vand og hæld i. I en anden skål blandes kakaopulver, natron og hvedemel sammen. Rør det tørre i resten og saml dejen med hænderne. Evt. skal der lidt mere vand til for at samle dejen helt.
  • Del dejen i tre og rul dem til pølser, ca 3 cm i diameter. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade og drys dem med hakkede mandler og/eller kakaonibs.
  • Bages i 20 minutter ved 175 grader, alm. ovnvarme. De er stadig bløde, når de kommer ud af ovnen. Skær dem på skrå i 2 cm brede snitter, ca. 30-40 stk i alt afhængig af bredde selvfølgelig. Lad dem afkøle på pladen og læg dem i kagedåse, når de er helt kolde.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*