Kokostoppe med hvid chokolade

Kokostoppe med lime og hvid chokolade

Kokostoppe med lime og hvid chokolade er en rigtig god søndagstreat. Sådan en lille, sød sag, som er overkommelig at lave, og som smager rigtig godt.

Det er søndag – efter en lørdag, der først bød på suppekokkerering til 18 personer. Minestrone og kartoffel-porre suppe blev det til. Hold da fast, der skal snittes mange grøntsager… Vi nærmer os kraftigt produktion og affodring frem for kokkerering og servering. Jeg måtte også låne gryder, for så store gryder har jeg simpelthen ikke. Der er jo en årsag til, at bloggen her hedder sundtforto som Sundt For 2 personer – vi er oftest to personer til spisning, så selvfølgelig er køkkenudstyret indrettet derefter.

Da så gulerødder, bladselleri, porrer, kartofler etc. var fortæret lørdag til frokost, kom turen til menu nr. 2 i form af gæstemad til aftenens besøg af gode venner. Igen var der gang i snitteri, skrælleri og skæren. I dag er jeg derfor helt klar på, at der hverken skal skæres, snittes eller hakkes ret meget. Ja, det skulle da lige være chokoladen til det søde indslag.

I stedet er dagen gået med at bage kokostoppe med lime og hvid chokolade. Bare for at gøre det lidt anderledes har jeg valgt den hvide chokolade – og så tænker jeg, at de med et strejf af lime passer meget godt som tilbehør til en portion is.

Hvis man af en eller anden helt uransagelig grund ikke er til chokolade, så har jeg også lavet kokostoppe med marcipan.

Detaljer

Hvor meget

16 stk – pænt store

Forberedelse

20 minutter

Bagetid

15-20 minutter

Hvor svært

Ganske lette

Ingredienser

  • 85 g sukker

  • 2 æg

  • 50 g smør

  • Saft og revet skal af 1 lime

  • 250 g kokosmel

  • 25 g hakket hvid chokolade

  • 50 g hvid chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Forberedelse er halvvejs, så start med at snuppe en bageplade og beklæd den med bagepapir. Tænd i samme omgang for ovnen på 170 g varmluft.
  • Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle. Lad det køle lidt.
  • Pisk imens sukker og æg sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt det smeltede smør under omrøring.
  • Tilsæt derefter hakket hvid chokolade (25 g) samt saft og revet skal af lime.
  • Slut af med at vende kokosmelet i.
  • Sæt dejen i toppe på bagepladen.
  • Bages i ca. 15-20 minutter afhængig af størrelse, indtil de er fint lysebrune. Køles helt af.
  • Hak resten af den hvide chokolade groft og smelt den over vandbad. Overtræk bunden af kokostoppene med hvid chokolade. Køles af i køleskab, indtil den hvide chokolade er helt stivnet. Opbevares i øvrigt i køleskab, da de ellers bliver bløde og umulige at have med at gøre.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*