Solsikkeboller med rugmel

Utrolig dårlig samvittighed fik mig til at opfinde de her boller. Jeg havde nemlig købt for meget skyr, eller rettere jeg var ikke obs på sidste salgsdato, så pludselig skulle der bruges noget skyr… En del røg i en kold agurke-melon suppe (opskrift følger), resten i disse solsikkeboller med rugmel. Skyr gør som andre surmælksprodukter, at bollerne er friske i længere tid.

Nybagte solsikkeboller - serveres med en skive ost eller marmelade...
Nybagte solsikkeboller – serveres med en skive ost eller marmelade…

Opskrift på solsikkeboller med rugmel

20 stk

Arbejdstid: I reelt arbejde først 15 minutter – så hævetid i ca. 50 minutter – så lidt arbejde i 10 minutter – efterfulgt af hævetid på 25 minutter og bagetid på 15-18 minutter.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 dl skyr
  • 1½ spsk groft salt (jep, spiseskefuld)
  • 1½ tsk honning
  • 1½ dl solsikkekerner
  • 150 gram rugmel
  • 400-450 gram hvedemel
  • Lidt mælk til pensling

Gæren røres ud i det lunkne vand, skyren tilsættes sammen med salt og honning. Herefter kommes solsikkekernerne og rugmel i, og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Hellere lidt klistret dej end en tør klump… Æltes godt igennem og stilles til hævning i ca. 50 minutter et lunt sted og under et klæde.

Efter hævningen deler du dejen i først to portioner, der æltes igennem. Der formes i alt 20 boller, der placeres på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar, når den sidste hævetid på 25 minutter er færdig. Lige inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med lidt mælk og drysses med solsikkekerner. Jeg bruger varmluftovn, så de skal bare midt i ovnen i ca. 15-18 minutter.

Solsikkeboller nybagte

Køles af på bagerist.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*