Sommercookies med citron og hvid chokolade

Endelig weekend, ja bedre endnu endelig forlænget weekend, for det er pinse. Vejret tegner skønt, og mon ikke grillen skal findes frem fra kælderdybet og støves af. Men inden da skal der lige bages lidt sødt, måske til mandagens fødselsdagsbrunch, hvis mine sommercookies holder så længe…

Sommercookies? Ja, for man kan altså godt spise småkager om sommeren. Det er ikke kun i december måned, at man skal spise sprøde, knasende og lækre småkager. Men smagen er nok noget anderledes om sommeren, for kanel og nelliker er ikke lige det rigtige at servere på en varm sommerdag – eller sagt på en anden måde, så er det ikke brunkager, der skal bages. Det må gerne være en mere frisk smag.

Jeg har et eller andet med kombinationen af hvid chokolade og citron, det går bare godt i spænd. Her bliver de to ledsaget af mandler, som også giver god smag i disse cookies, der i øvrigt er knasende sprøde. De er lette i smagen, så de egner sig godt som tilbehør til en kop kaffe på en sommerdag. Og så er de lynhurtige at lave, og det er nok godt, for de kan også hurtigt være spist. Sjovt nok synes langt de fleste i den grad om at få en småkage til kaffen på en sommerdag.

Detaljer

Hvor mange?

20-22 stk = 2 bageplader

Arbejdstid?

15 minutter

Tid i ovnen?

15 minutter

Hvor svært?

Perfekt til børn og fummelfingrede

Ingredienser

  • 1 dl smagsneutral olie

  • 1 æg

  • 100 g rørsukker

  • 40 g hvid chokolade, gerne med citron

  • 25 g mandler

  • 1 citron, revet skal og saft

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

  • 75 g havregryn

  • 100 g grahamsmel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Find et par bageplader frem og læg bagepapir på dem. Så er du klar.
  • Rør olie, æg og rørsukker sammen. Kom revet skal og saft af citronen i. Hak chokoladen og mandlerne groft og kom også det i. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend dem i dejen. Rør den let sammen.
  • Sæt toppe af dej på pladerne med et par skeer – sørg for, at der er god plads imellem dem, da de flyder ud. Bages i ca.15 minutter. De kan godt være lidt bløde, når de kommer ud, men de bliver hurtigt sprøde, når de køler af på en bagerist. Ned i passende kagedåser med dem, og så er jeg klar til fødselsdagsbrunch – eller bare klar til at byde på en kop kaffe og en cookie.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*