Sommerens bedste jordbæris

Ja, det er måske ikke så beskedent at kalde det for sommerens bedste jordbæris. Men den smager altså rigtig godt… som i virkelig godt og virkelig sommerligt. Eftersom forretninger og små boder langs landevejene pt bugner af lækre, danske jordbær, er det også lige nu, den skal laves (og spises). Isen er lavet på min standardopskrift, men med masser af jordbær.

Opskrift – sommerens bedste jordbæris

Tidsforbrug: 1/2 time samt 5 timer i fryseren.
Ingredienser:

  • 300 g jordbær
  • 4 spsk sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 3 dl flødefraiche (brug 2½ dl piskefløde, hvis du ikke kan skaffe flødefraiche)
  • 2-3 spsk brandy eller anden spiritus, fx mørk rom – skal ikke give så meget smag, men bare give blødhed i isen

Start med at blende jordbærrene med 4 spsk sukker til jordbærpuré. 
Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk et minuts tid. Pisk i en anden skål flødefraiche til en konsistens a la flødeskum. Og i en tredie skål piskes æggeblommer og 3 spsk sukker helt hvidt og skummende (tålmodighed kræves). Tilsæt brandy og jordbærpuréen. Derefter vendes først flødefraiche i og derefter med meget let hånd de stiftpiskede æggehvider. Hældes op i passende beholdere. Fryses i ro og fred i mindst 5 timer. 
Ved servering tages isen ud af fryseren ca. 10-15 minutter før, så den lige når at blive lidt blød.

One Comment

  1. Pingback: Is, is, is – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*