Sommerkage a la peach melba

Der har været fødselsdag i familien, ingen navne nævnt, ej heller tal nævnt. Men den skæggede har spurgt, om jeg ville lave kage til hans kolleger i morgen, og det vil jeg selvfølgelig gerne. Det skal være noget sommerligt og gerne med frugt, synes jeg, men samtidig skal det være til at håndtere i større mængde. 
Jeg valgte derfor at lave en peach melba kage på basis af en gammel opskrift, der er ret let at gå til. I stedet for ferskner blev det godt nok til nektariner – det var, hvad den lokale købmand kunne diske op med i dag. 

Opskrift – kage med peach melba

Passer til en tærteform ca. 28 cm i diameter, dvs. ca. 10-12 stykker.
Tidsforbrug: 1/2 time + 1/2 time i ovnen.
Ingredienser:

  • 75 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 store æg
  • 3-4 store spsk skyr (creme fraiche, ymer eller andet surmælksprodukt)
  • 50 g mandler, malet til mel 
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 ferskner
  • 125 g hindbær, friske eller frosne

Gør allerførst klar ved at tø hindbærrene op, hvis de er frosne. De må godt være halvfrosne, når de kommes på kagen. Tag samtidig smørret ud af køleskabet, så det kan nå at blive blødt – eller blødere end stenhårdt. Smør en tærteform med lidt ekstra smør og drys med en spsk sukker. Skær fersknerne i skiver/både. Og mal mandlerne til mandelmel i en minihakker. Så er alt forarbejdet overstået.

Når du er klar til at gå i gang, tænder du først ovnen på 170 grader varmluft. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen, så det bliver helt lyst. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg, så der kommer masser af luft ind i dejen. Derefter tilsætter du skyr, mandelmel, bagepulver og mel. Det skal bare lige røres i, så det bliver en fin, glat dej.

Hæld dejen ud i formen og fordel den med en dejskraber. Herefter lægger du ferskenskiverne over dejen og slutter af med at drysse hindbærrene ud over. Dejen hæver op omkring frugten under bagning.
Kagen bages ved 170 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøles og drysses evt. med lidt flormelis inden servering. Du kan også servere den sammen med flødeskum, creme fraiche eller måske en god vaniljeis. 
Jeg lavede dobbeltportion, så der er nok til alle…

close

JULENS SMÅ KAGER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN JULENS SMÅ KAGER

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*