nektarin-is

Sommerminder: Nektarin-is serveret med brombær

Mens det stadig var sommer og tørt, sad jeg en dag og overvejede forskellige smagfulde kombinationer til en is på basis af yoghurt. Her lå peach melba lige for – sådan a la peach melba yoghurt. Men nu havde jeg ikke hverken ferskner eller hindbær. Derimod lå der modne nektariner i frugtskålen, og brombær kunne jeg hente på vores eng. Som sagt så gjort. Det blev til en nektarin-is serveret med friske brombær – og en nøddesmåkage. Nu er jeg så nået til at dele opskriften her, for den har for længst passeret testen hos den skæggede. Måske kan man ikke finde friske brombær i det fri længere, men grønthandleren bør være leveringsdygtig i dem – eller evt. hindbær. Alternativt kan man lave en kompot ud af frosne bær.

Det her er en megalet is på flere måder. Let at lave og ikke specielt kalorieholdig, i hvert fald ikke sammenlignet med is på basis af piskefløde. Yoghurtis er generelt meget velegnet til at bruge som basis for is med frugt og bær, fordi den er både let og lillebitte smule syrlig.

Nektarin-is laves selvfølgelig af nektariner. Men har du ikke nektariner, kan du i stedet anvende ferskner. Uanset hvad du vælger, så skal frugten være moden. For ellers smager den ikke af nok – og det skal den altså gøre, når den fryses ned.

Detaljer

Hvor mange?

6-8 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

5-6 timer, det meste i fryseren

Hvor svært?

Af den lette slags

Ingredienser

  • 3/4 dl vand

  • 1 1/4 dl sukker

  • 1/2 blad husblas

  • 400 g nektariner, svarer til 3-4 stk

  • 1 lime, saft og revet skal

  • 250 g græsk yoghurt, 1o% (ikke mindre end 10%)

  • 2 spsk mørk rom

  • Ved servering
  • Friske brombær og evt. lidt nøddekage eller lignende

Sådan gør du

  • Lav en sukkerlage først: Bland sukker, honning og vand i en kasserolle, lad det koge op, indtil honning og sukker er helt opløst. Imens lægges det halve blad husblas i koldt vand i 5 minutter. Husblassen kommes op i den varme sukkerlage, og der piskes godt rundt. Sukkerlagen køles helt af, evt. i køleskab.
  • For at få skindet af nektarinerne skærer du et kryds i hver nektarin øverst. Sæt en gryde over med tilstrækkeligt vand, til at det helt kan dække nektarinerne. Når vandet koger simrende, lægges nektarinerne ned i det i ca. 1 minuts tid. Tages op og så er skindet lige til at afmontere. Skær kødet fra stenen og blend det groft.
  • Bland det blendede nektarinkød med rommen. Tilsæt revet skal og saft af lime. Bland nektarinkødet med yoghurten og kom til sidst den afkølede sukkerlage i.
  • Hæld i passende form og frys i mindst 4-5 timer. Hvis du har energi og tid, kan du røre i blandingen hver halve time i starten, det mindsker risikoen for, at der dannes iskrystaller.
  • Serveres med friske brombær og evt. en knasende sprød nøddekage.

No Comments

  1. En hemmelighed ferskner/nektariner kan man også lave en god is på a la nice creame

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*