Spansk tapas: Pimientos de Padrón

På tapaskortet i Spanien finder man stort set altid pimientos de Padrón. Det ligner chilier i størrelse og knudret udseende, men smager sødt, når de har været en tur på panden. Som rå er de bitre, men bitterheden forsvinder, når de bliver varmet op. De tilberedes hele, og man spiser selvfølgelig ikke stilken. Det er pærenemt at lave – de kan simpelthen ikke mislykkes, og de smager godt. Eneste udfordring er at finde de små grønne sager herhjemme. Så da jeg faldt over dem i Kvickly, røg de straks i kurven.

De kan anvendes som en del af en tapasanretning, eller man kan bruge dem som tilbehør – de vil klæde både vegetariske retter, fisk og kød.



Opskrift – pimientos de Padrón

Beregn 3-5 stk pr person afhængig af, hvad der øvrigt er på bordet.
Tidsforbrug: 10 minutter.
Sværhedsgrad: kan ikke gå galt.
Ingredienser:

  • 3-5 pimientos pr person
  • God olivenolie
  • Groft salt, gerne havsalt

Varm en pande godt op med olivenolie. Den skal være rigtig varm. Skyl imens de små pebre og tør dem. Hæld dem på panden, evt. af et par omgange, og steg dem på alle sider, i alt 5-10 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og giv dem godt med groft salt. Serveres straks.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*