Spansk tapas: skummende aioli til hvidløgsstegte tigerrejer

Den skummende aioli mødte vi flere gange på vores ferie i Spanien, ofte serveret til pandestegte kartofler og så sammen men en dip lavet på peberfrugter, tror jeg. Jeg var ikke vild med dippen, men aiolien var fin. Rejerne var ligeledes en af de faste besøgende på tapasbordet.

Det her kan laves i milde og bestemt også mindre milde udgaver, men da den skæggede ikke er vild med hvidløg, laver jeg altid en venlig udgave… og så er der i øvrigt da heller ikke noget ved mad, der smager så gennemtrængende af hvidløg, at enhver fornemmelse af, hvad man egentlig spiser, forsvinder i en hvidløgsdunst.



Opskrift – skummende aioli og tigerrejer

Som tapas passer portionen her til 3-4 personer, jeg brugte det som base i vores aftensmad sammen med en god salat, og der er så til 2 personer.
Tidsforbrug: 20 minutter plus tid til marinering af rejerne (1/2 time)
Sværhedsgrad: enkel og ret ligetil. Lad dig ikke afskrække af at røre aiolien.
Ingredienser:
Hvidløgsstegte rejer:

  • 1 pakke tigerrejer, helst ferske, men ellers fra frost. Regn med 50-75 g pr person
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 3 spsk olivenolie

Skummende aioli:

  • 1 æg delt i blomme og hvide
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sennep
  • 1/2 citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 – 1 dl olivenolie

Start med at røre marinaden til rejerne: Hak hvidløget meget fint og bland det med saft af 1/2 citron og olivenolie. Vend rejerne i marinaden og lad dem trække i ca. 1/2 time.

Rør imens den skummende aioli: Start med at røre en aioli ved at røre æggeblommen med salt, så det bliver sejt. Tilsæt sennep, saft af 1/2 citron og finthakket, evt. presset, hvidløg og pisk det sammen. Pisk olivenolien i langsomt i en tynd stråle – tjek, hvor meget aiolien kan tage. I en separat skål piskes æggehviden stiv med en håndmikser og vendes inden servering i aiolien, så den bliver luftig og skummende.

Varm en pande godt op og steg rejerne i den marinade, der følger med (sørg for at få hvidløget med), i et par minutter.
Serveres straks med et stykke brød og evt. lidt salat.

One Comment

  1. Pingback: Weekendmenu – tapas-anretning til en lun aften – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*